Peuterbijbel

In deze interactieve peuterbijbel staan 40 van de bekendste verhalen uit de Bijbel, bedoeld om op een interactieve manier samen te lezen en te beleven met peuters en jonge kleuters.

Vormgeving en illustraties
Deze peuterbijbel is stevig uitgevoerd. Op de omslagtekening staat een afbeelding met allerlei elementen uit de verschillende verhalen, zoals de ark, regenboog, een grote vis en een ezel. De illustraties in het binnenwerk zijn vrij donker maar sfeervol, met veel aardetinten. Zij vullen de tekst mooi aan.
Elk verhaal is op eenzelfde manier opgebouwd en begint telkens met een titelpagina en daarna twee dubbele pagina’s met een korte weergave van het verhaal. Afsluitend volgt  een pagina met een opdrachtje. Dit kan een eenvoudige, regelmatig terugkerende zoekopdracht zijn, maar ook een liedje zingen voor God of een eenvoudige doe-opdracht. Ook is er in elk verhaal een muisje verstopt.

Taalgebruik
De verhalen zijn compact, geschreven in een toegankelijke en eigentijdse taal, met korte zinnen, goed afgestemd op jonge kinderen. Zo kan elke keer een afgerond verhaal worden voorgelezen.

Christelijke karakter
Deze bijbeluitgave is bedoeld om kinderen al op jonge leeftijd met de verhalen over Jezus in aanraking te brengen. Jezus wordt afgebeeld als een donkere man met donker haar.

Doelgroep
Deze peuterbijbel is goed afgestemd op voorlezen aan jonge kinderen. Oudere peuters kunnen het verhaal goed volgen en voor iets jongere kinderen heeft het boek leuke elementen om de aandacht vast te houden, zoals het muisje dat telkens in de tekeningen verstopt zit. Het boek is bruikbaar in het gezin, maar ook bij kinderopvang en crèche in de kerk.

Leesbeleving en leesplezier
Een mooie, verzorgde uitgave, een aanwinst in het ruime aanbod aan kinderbijbels.

DvdG

Boekgegevens

Titel:

Peuterbijbel

Jaar van uitgave:

2020

Aantal pagina’s:

256

Uitgeverij:

Jongbloed

Prijs:

€ 27,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.