Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Pas op voor de boef

  • Auteur: Bram Kasse
  • Illustrator(s): Daan van Oostenbrugge
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 4.90
  • Pagina\'s: 62
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033129209

Pas op voor de boef is Pas op voor boef is een ontzettend leuk verhaal. Het is het tweede deeltje in een serie ‘eerste leesboekjes’ over de vijf zonen van de bakker.  AVI M3.  Lees ook ‘Pas op voor de taart’, het eerste deel in deze serie.

Lis is jarig en neemt snoep mee naar school. Maar dan komt brok de boef. Hij steelt haar snoep. Maar jip en zijn broers kunnen er niets tegen doen. Ook peer met de pet doet niets, want snoep is troep. Jip belooft lis te helpen, maar hoe?

Oom faas wordt omgekleed tot held. Ze gaan naar het plein bij school, maar daar is niemand, ook brok de boef niet. Er rennen wel mensen langs, op weg naar het dorp. Wat is daar aan de hand? Wat is brok de boef daar aan het doen? En wat kunnen jip en zijn broers doen om vrouw floep te helpen? Hoe krijgen zij brok de boef te pakken als zelfs peer met de pet het niet durft? Brok de boef wordt boos als hij het geld van vrouw floep niet kan vinden. Hoe loopt dat af? En wie wordt de held?

Het verhaal over brok de boef is een spannend en grappig verhaal, dat heel geschikt is voor de bedoelde doelgroep, kinderen vanaf zes jaar. Doordat de climax van het verhaal zich tegen het einde van het boek bevindt, vraagt het verhaal erom om in één keer uitgelezen te worden. Kinderen zullen heel nieuwsgierig zijn en graag willen weten hoe het verhaal afloopt. En natuurlijk zal dat bij eerste lezertjes wel even duren. Misschien kunnen sommige papa’s/mama’s dan vast verder lezen, zodat de spanning eraf is en de enthousiaste lezer een volgende keer zelf verder leest. De spanning in het boek daagt kinderen in elk geval uit het hele boek te lezen en laat hen plezier in lezen ervaren.

De omslag van het boek is kleurig en aantrekkelijk. De illustratie op de achterkant lijkt echter wat stukjes te missen en niet helemaal te kloppen. In het boek staan tekeningen van illustrator Daan van Oostenbrugge, wat het verhaal voor beginnende lezers aantrekkelijk maakt. Bovendien wordt het verhaal door de illustraties ondersteund en uitgebeeld.

Het boek kent geen hoofdletters en heeft geen overbodige leestekens. Dat zorgt ervoor dat het verhaal goed te lezen is door jonge, eerste lezertjes. Het boek past zowel qua inhoud als opmaak en lay-out bij de doelgroep. De tekst is duidelijk, bestaat uit korte zinnen met eenvoudige éénlettergrepige woorden en is afgedrukt in tekstblokken. Dat maakt het lezen ervan eenvoudig.

Ook dit boek van Bram Kasse bevat een geweldig leuk en grappig verhaal, dat zorgt voor veel leesplezier.

RM

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE