Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Papa, mama en ik

  • Auteur: Meryl Doney
  • Illustrator(s): Nick Butterworth, Mick Inkpen
  • Jaar van uitgave: 2006
  • Prijs: 11.90
  • Pagina\'s: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Gideon
  • ISBN: 9789060676165

Wie op zoek is naar christelijke boeken om kinderen seksuele voorlichting te geven heeft best wat te kiezen. Er zijn meerdere (prenten)boeken verschenen waarin dit aan bod komt, meer of minder uitgebreid, met of zonder een gezellig verhaal eromheen. Papa, mama + ik is een prettig leesbaar boekje waarin de technische kant van voortplanting duidelijk wordt uitgelegd.

Het boek begint met een ‘Aan de ouders…’ van de auteurs. Ze leggen daarin uit dat ze ook meer willen geven dan een biologisch-technische uitleg. ‘Willen kinderen een correct beeld van zichzelf en hun oorsprong krijgen, dan moeten God en liefde, huwelijk en gezin nadrukkelijk ter sprake komen.

De uitleg begint met het grote verhaal, over God als Schepper van de wereld en het leven.

God wilde dat vaders en moeders zouden meehelpen om nieuw leven te maken. Daarom heeft God in het begin twee verschillende mensen gemaakt: een man en een vrouw. Alleen samen konden ze kinderen krijgen.  

Dan worden de verschillen uitgelegd tussen jongens en meisjes, daarna over wat er veranderd als je groter wordt. Er wordt verteld dat een baby groeit uit een zaadje en een eitje, en waar die zaadjes en eitjes precies zitten. De groei van een embryo wordt weergegeven aan de hand van illustraties van een erwtje tot en met een pompoen

Door het verhaal heen ligt de nadruk op God als Schepper van het leven, op een getrouwde vader en moeder, op liefde en gezin:

Als een man en een vrouw heel veel van elkaar houden, willen ze altijd bij elkaar blijven. Daarom trouwen ze. Zo wil God dat.

Er wordt aan het eind kort iets vertelt over de geboorte van een baby. Het boekje sluit ook weer af met God, ‘Hij is blij met alle kinderen en Hij wilde ook dat jij er zou zijn’.

De boekje is gericht op kinderen van ongeveer 3 tot 8 jaar, bij het voorlezen kunnen ouders natuurlijk zelf bepalen of ze dingen eerst nog over willen slaan. De illustraties zijn verhelderend en geschikt voor de doelgroep, soms zit er een grapje in.

Al met al een duidelijk boekje dat goed bruikbaar is in veel christelijke gezinnen en in het christelijk onderwijs.

GO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE