Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Paniek bij de pinguïns

Zookids - dl 8

  • Auteur: Liesbeth van Binsbergen
  • Illustrator(s): Juliette de Wit
  • Serie: Zookdis
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 102
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433095

Jurre en Jasmijn hebben geluk dat ze kinderDIERecteur zijn van Zoopark. Daardoor beleven ze elke keer wel iets. Op internet zien ze dat er een schip met olie gezonken is, waardoor pinguïns onder de olie komen te zitten. Hierdoor kunnen ze dood gaan. Jurre en Jasmijn willen helpen. Maar hoe? Door pinguïntruitjes te breien! Breien? Jurre trekt zijn neus op. Hij kan helemaal niet breien. (…) ‘Mijn oma! roept Jurre. ‘Die kan goed breien. Ik ga haar meteen bellen!’

Als je zelf niet breien kunt, moet je iemand zoeken die dat wel kan. Dat doen Jurre en Jasmijn. Ze gaan naar het zorgcentrum in de buurt en vertellen over pinguïns en over de ramp op zee. Veel oma’s willen meehelpen en gaan meteen aan de slag. En de bewoners mogen op excursie in het Zoopark. Daar horen ze dat het best handig is om rimpels te hebben. Tussen die rimpels (bij de olifanten/AP) blijft namelijk altijd wel een beetje water zitten. Als je een gladde huid hebt, verdampt alles veel sneller en krijg je het warm’.

Maar waarom is Opa Hendrik zo verdrietig? Waarom heeft hij die dag zo’n grote tas bij zich? Waar is de pinguïn gebleven? Als echte kinderdetectives gaan de twee kinderDIERecteuren op zoek. Hoe kan het dat de vogels uit de volière van het zorgcentrum gevlogen zijn? Wie is de dief? En waar is de verdwenen pinguïn van het Zoopark?

Natuurlijk ontdekken Jurre en Jasmijn iets?

De serie Zookids is echt iets voor kinderen die liefhebbers van dieren zijn en graag meer willen weten over dieren. Want, met Jurre en Jasmijn los je telkens een raadsel op, maar ondertussen leer je ook een heleboel over dieren. Wist jij dat pinguïns van glittertjes houden? Zookids is tegelijk ook een soort dieren-detective-serie. Er is elke keer wel iets uit te zoeken of op te lossen. Gelukkig zijn Jurre en Jasmijn  daar erg goed in.

Voor kinderen, 9+, die van dieren houden, daar veel van willen weten, van avonturen beleven en van detectivewerk. AVI M6, groep 6. En natuurlijk kijken we uit naar Zookids, dl. 9: Kijk uit, krokodillen!

AP

 

Koop dit boek in je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE