Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Paard ontsnapt ontvoerd ontdekt

Pakket Paard ontdekt ontvoerd ontsnapt

  • Auteur: Corien Oranje
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 29.85
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026621062

De drie ‘Paardenboeken’ van Corien Oranje ‘Paard ontsnapt’, Paard ontvoerd’ en Paard ontdekt’  zijn in een pakket te krijgen, in paperback.

In het eerste deel ‘ Paard ontsnapt’ maken we kennis met Tessa en Matthijs uit Kampen, die een paard redden van het slachthuis.  Op een dag wijzen ze een Poolse chauffeur de weg naar het ‘Slakthoeis’ (slachthuis) en zien daar dat er ook een paard bij is.

Tessa weet zeker dat ze het paard wil redden en gaat naar binnen om te vragen hoe duur het paard is. Het paard is echter niet te koop. Terwijl Tessa en Matthijs daar nog zijn beginnen de dieren onrustig te worden en ontsnapt het paard door een openstaande deur.

Tessa en Matthijs gaan – nog steeds niet naar school – maar zoeken het paard op en brengen het naar de tuin bij het huis van Matthijs. Ze geven het zelfs een naam: Pineut.

Dit is het begin van allerlei verwikkelingen rond het geredde paard. De twee vrienden hebben veel last van een bemoeizieke buurvrouw van Matthijs. Dit zorgt ervoor dat ze zelfs ‘s nachts het paard naar de dierenopvang in de Polder brengen. Een hele tocht.

Een erg grappig, vrolijk, en gek boek over Tessa en Matthijs. Voor alle meisjes en jongens die wel van een grapje houden, van een avontuurtje en natuurlijk van paarden! En…als je in Kampen woont (of de stad kent) is dit een heel herkenbaar verhaal. Corien Oranje woonde als studente zelf in Kampen in de Jacobsstraat. Ze weet als geen ander hoe het eruit ziet.

 

Het tweede deel ‘Paard ontvoerd’ gaat opnieuw over  Paard Pineut die ontvoerd is uit  kinderboerderij Cantecleer in Kampen, met natuurlijk Tessa en Matthijs in de hoofdrol.

In het derde deel ‘Paard ontdekt’ zetten Tessa en Matthijs hun leven op het spel om een paard te zoeken, terwijl heel Kampen afgezet wordt om vier ontsnapte tijgers uit circus Amorino te zoeken. Dat komt omdat  twee mannen uit Kirgistan – de stoere en nietsontziende Alexei en Dimitri – in Kampen op zoek naar het enige echte Lippizaner paard dat hun president wil hebben.

Hou je van avontuurlijke boeken, van spanning, van paarden, van stoere kinderen en van boeken van Corien Oranje, dan móet je dit boek natuurlijk wel lezen. (je hebt Paard ontsnapt en Paard ontvoerd toch ook al uit?)

AP

 

Koop dit pakket bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE