Opa is de weg kwijt

Tom en Tes gaan in de zomervakantie bij pake en beppe in Friesland logeren. Ze gaan varen met de boot en vissen. Helaas heeft pake last van vergeteritis. Maar hij weet nog wel veel van vroeger en van vissen. Deel uit serie Tom en Tes, van Rijk Arends. AVI E4, groep 5.

Dat komt door zijn ziekte’, zegt Tom. ‘Hoe noemt beppe dat ook alweer?’ ‘Vergeteritis’, zegt Tes. Stel je voor dat pake zijn naam ook is vergeten. ‘Ik vergeet ook wel eens iets‘, zegt Tom. Maar pake vergeet alles’. ‘Jij vergeet vooral je spullen op te ruimen’, zegt mama. (blz. 9)

Gelukkig weet pake precies hoe hij een paling stil moet krijgen. ‘Dat trucje heb ik van mijn vader*geleerd’, zegt pake. Vroeger visten we veel op paling in de sloot (…). ‘Wat weet u toch veel, zegt Tes. (blz. 61)

*Eigenlijk had de auteur hier ‘heit’ moeten schrijven. 

Laagdrempelig, prettig leesbaar leesboekje over vakantie, varen, vissen, dementie en grootouders, over twee gewone kinderen in een fijne, vriendelijke sfeer. Het boek heeft een duidelijke bladspiegel en heldere letter.

Met veel cartooneske illustraties in zwart-grijstinten. Verzorgd uitgegeven leesboekje voor kinderen, 8+, AVI E4, groep 5. Eerste deel uit serie Tom en Tes van deze auteur.

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/opgeruimd-1:9789033131127

Boekgegevens

Titel:

Opa is de weg kwijt

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

62
62

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

8.90 (actuele prijs Bestel nu)
8.90 (actuele prijs Bestel nu)

Deel deze recensie