Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Op ’t slot

  • Auteur: Nelie Bremmer
  • Illustrator(s): George Schriemer
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 8.50
  • Pagina's: 93
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033126017

Op ’t Slot is een verhaal over verborgen verdriet, over rouw, over schuldgevoel en over moeilijk gedrag, dat voortkomt uit niet-verwerkte rouw. Op ’t Slot is het verhaal van Luuk. Het gaat niet zo goed met hem. Luuk is in rouw over het verlies van zijn tweelingzusje Tessa. Ze overleed door een aanrijding met een vrachtwagen. Luuk voelt zich schuldig omdat hij een wedstrijdje met haar deed. Omdat hij er niet over praat, heeft hij er veel last van, voelt hij zich ongelukkig en onbegrepen.

Maar de mensen om hem heen, zijn ouders, broer en zus, klasgenoten, weten dit niet van hem. Zij zien een Luuk die niet-meer-zo-gezellig is, die rare dingen doet. Gelukkig heeft hij een fijn vriendje, Floris, die veel met hem speelt en waar Luuk het fijn heeft.

Op een feestje gaan de jongens naar Slot Loevestein, ze leren er boogschieten. Maar Luuk kerft met een mes in een deur. Een andere keer spuit hij met verf op een muur rond het Slot en een andere keer schieten ze met hun bogen door een raam van het slot. Van de politie moeten ze een excuusbrief schrijven, waarin ze beloven te helpen op het slot. Daar ontmoet Luuk de ridder, die ontdekt wat er met Luuk aan de hand is. En dan gaat het eindelijk beter met Luuk. En durft hij weer met het vriendinnetje van Tessa te spelen.

Een kinderboek met een zwaar onderwerp. Misschien nemen de lezertjes van 9 jaar en ouder alleen de spannende avonturen mee uit het verhaal, misschien ontdekken ze ook wat er meer aan de hand is in het leven van Luuk.

Het is ook goed om daarna eens door te vragen en te ontdekken wat het jonge lezertje opgepikt heeft. Voor jongens en meisjes van 9 jaar en ouder, vanaf groep 6. (vanwege het onderwerp)

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE