Op naar Jeruzalem : bordspel

Elk jaar reizen miljoenen toeristen naar Israël om dit veelzijdige land te verkennen. In ‘Op naar Jeruzalem’ ben jij die toerist. Je wilt zoveel mogelijk wetenswaardigheden verzamelen uit de hele geschiedenis.

Maar de reis is niet zonder problemen. Je kunt vertraging oplopen en dat kan je wetenswaardigheden kosten. Laat je dat niet overkomen! Wie verzamelt de meeste kennis! En wiens wetenswaardigheden zijn het meeste waard.

Leeftijd 8+
Spelers 2-6
Speelduur 45 min

Bestel online

Inhoud

‘Op naar Jeruzalem’ is een mooi vormgegeven bordspel voor twee tot zes spelers vanaf acht jaar. De spelregels zijn duidelijk geschreven. Voor mensen die vaker spelletjes spelen zal het snel te spelen zijn. Speel je minder vaak spellen dan is het wel even doorzetten om de spelregels te begrijpen en alles klaar te leggen.

Het idee van het spel is dat er verschillende periodes uit de geschiedenis van Israël voorbij komen. Dit levert in totaal vijf rondes op, vier periodes en de eindronde, waar gespeeld wordt om gouden kaarten die erg handig zijn om je eindscore te verhogen. Omdat elke plaats weer andere kaarten heeft in verschillende periodes is het een flinke klus om het spel klaar te leggen voordat je kunt beginnen.

Het spel nodigt uit tot strategisch spelen omdat plaatsen die verder van Jeruzalem afliggen meer punten opleveren en je tegelijk op tijd Jeruzalem moet zien te bereiken. Ook is het mogelijk om elkaar tegen te werken (door het verplaatsen van de ‘telefoon’), altijd een spanningverhogend element in een spel!

Opvallend zijn de mooie, herkenbare afbeeldingen op de kaartjes van de plaatsen die je aandoet; Gaza: Simson tussen twee pilaren, Bethlehem: een schaap en een lam, Samaria: een bron en een kruik.

Extra

De weetjes op de kaarten zijn niet nodig voor het spelen van het spel maar geven wel een extra dimensie aan het spel. Niet altijd zullen kinderen alle kaartjes willen lezen, maar tijdens het spelen zullen er toch wetenswaardigheden worden opgepikt en besproken. Een leuk en gezellig gezinsspel voor kinderen vanaf acht jaar en volwassenen.

Oordeel
+
Goede combinatie strategie en weetjes leren
+ Mooie vormgeving
– Klaarleggen van het spel duurt lang en kost veel zoekwerk

MV

 

Boekgegevens

Titel:

Op naar Jeruzalem : bordspel

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

Uitgeverij:

Neema games en Christenen voor Israël
Neema games en Christenen voor Israël

Prijs:

19,99 (actuele prijs zie Bestel online)
19,99 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie