Niet normaal

De tweeling Daan en Elsa en hun vrienden Sen en Evi bezoeken het museum CORPUS. In dat museum maken ze een reis door het menselijk lichaam. Dit zet Evi aan het denken, want haar opa waar ze elke zaterdag komt, is veel te dik. Evi is bang dat hij eraan zal overlijden. Hij eet elke dag patat en nog veel meer ongezonde dingen. Evi en haar vrienden bedenken een plan om ervoor te zorgen dat opa zal afvallen. Ze brengen zichzelf wel in de problemen met hun ideeën, hoe zal dit aflopen?

Vormgeving en illustraties
Op de kleurrijke omslag staat een afbeelding van een dikke man met een bakje patat, tegen de achtergrond van de binnenzijde van de mond. Hoewel deze illustratie past bij het verhaal, maakt dit het boek niet gelijk uitnodigend om te lezen. In het boek zijn geen illustraties opgenomen.

Taalgebruik
Het taalgebruik past bij de doelgroep, het is niet moeilijk geschreven. Er staan veel dialogen in het boek en dat maakt het makkelijk om te lezen. De hoofdstukken zijn mooi qua lengte.

Christelijke karakter
De gezinnen in het boek zijn christelijk, er wordt gebeden en over God gesproken.

Doelgroep
Het boek past bij de belevingswereld van kinderen vanaf 10 jaar, het brengt overgewicht (obesitas) onder de aandacht van de lezers. Het is ook geschikt om op school voor te lezen vanaf groep 5 en er vervolgens over in gesprek te gaan, hoe je je lichaam gezond houdt.

Bijzonderheden
Deel 4 in de serie Speurneuzen.

Leesbeleving en leesplezier
Omdat de omslag er niet aantrekkelijk uitziet, moet je daar wel even ‘doorheen kijken’ om aan het boek te beginnen. Het begint ook enigszins vreemd, maar daarna word je meegenomen in het avontuur van de kinderen.

LT

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/niet-normaal:9789059524095

Boekgegevens

Titel:

Niet normaal

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

86
86

Uitgeverij:

Mes
Mes

Prijs:

€ 8,45
€ 8,45

Deel deze recensie