Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Never alone

  • Auteur: Heidi de Vries-Flier
  • Serie: Friends forever
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 11.95
  • Pagina's: 256
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789462781665

Het vervolg in de serie ‘Friends forever’ over de drie vriendinnen Eline, Natasja en Rianne. Opnieuw een echt meidenboek over drie 16-jarige vriendinnen. Ze delen lief en leed met elkaar – overigens niet altijd ! –  maar blijven ‘Friends forever’.

Heidi de Vries-Flier laat opnieuw zien een vlotte pen te hebben. Een echt meidenboek dat lekker wegleest. En voor wie ‘Friends forever’ gelezen heeft, natuurlijk een must.

Ook deze paperback ziet er aantrekkelijk en vlot uit, met een foto van drie vriendinnen op de voorkant. Het zijn leuke, lieve, vrolijke meiden, die het nodige meemaken in hun gezin en familie, waarbij ze echt met elkaar mee leven. De auteur weet ook in dit deel de belevenissen van drie hoofdpersonen met elkaar te verweven.
– Natasja: ze zit helaas niet meer bij Eline en Rianne in de klas. Daardoor ziet ze kans een stiekeme verkering op te bouwen met een collega van haar zaterdagbaantje. Als haar ouders en vriendinnen er achter komen, zijn ze verbaasd? Daarna moet ze er wel over praten. Tussen alle toestanden door, doet ze ook nog examen.
– Eline: haar verkering met Bert wordt op de proef gesteld. De moeder van Bert maakt steeds opmerkingen, waardoor Eline het gevoel heeft niet welkom te zijn, niet goed genoeg te zijn voor Bert. Als dit ‘ontploft’, besluit ze een poosje niet meer bij Bert thuis te komen. Maar dan gebeurt er iets…
– Rianne: haar vader heeft bij zijn nieuwe vrouw Anne, waarmee hij trouwde na het overlijden van Rianne’s moeder, een babytje Thijmen, gekregen, een jongetje met het syndroom van Down. Ze houden allemaal veel van hem. Maar Rianne heeft het gevoel dat Anne meer van haar eigen kind Thijmen houdt, dan van haar. Is het een gevoel of is het echt waar?

De meiden ontdekken dat ‘uitpraten’ vaak het beste is. Het mooie van deze serie is dat het niet oppervlakkig is. Dat het over meisjes gaat die, naast veel plezier in het leven, ook serieus zijn en er goed over nadenken. Een mix van ‘grappen’ en geloven.
Meisjes van 13 jaar en ouder – vooral diegene die serieus over het leven nadenken – zullen genieten van dit ‘echte lekker-lezen-meidenboek’.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE