Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Mijn stad…Rotterdam

een reis door de geschiedenis voor jong en oud in 17 verhalen

  • Auteur: Ruud Spruijt
  • Illustrator(s): Roelof Wijtsma
  • Serie: Mijn stad
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 19.95
  • Pagina\'s: 212
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Karakter
  • ISBN: 978 90 4520 994 4

Mijn stad….Rotterdam, is het tweede deel in een serie ‘geschiedenisverhalen’ rond een stad in Nederland. Wat een mooi concept, wat een mooi boek!: het is een reis door de geschiedenis in verhalen rond personen die in Rotterdam geleefd hebben. Prachtige verhalen om zelf te lezen of voor te lezen. Voor kinderen 10+ + onderbouw VO. Elke stad in Nederland wil zo’n boek voor zijn inwoners.

Als je van geschiedenis houdt en meer over de vroegere tijd van je eigen stad wilt weten, dan is een boek in deze serie ‘Mijn stad’ een geweldige manier om meer te weten te komen. Ruud Spruijt neemt je op chronologische wijze mee door de geschiedenis van Rotterdam. Van de middeleeuwen, de pest, de 80-jarige oorlog, langs het bijzondere verhaal van Klaasje die liever jongen wilde zijn en als ‘zeeman’ helemaal in Japan kwam met de VOC, over een scheepsjongen die voor Piet Heyn werkte in 1628, Kaat Mossel, de vrouw waar iedereen bang voor was, Lucas de weesjongen in de Franse tijd, Ada die als ‘Dikke Ada’ op de kermis geld verdient – tjongejonge, wie gaat daar henen, Ada met de dikke benen, Niemand in Rotterdam kan haar tillen, dat komt door haar dikke billen’. Verhalen van kinderen in weeshuizen, verbeterhuizen, Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog, de opbouw van Rotterdam na de oorlog, en de komst van de eerste gastarbeiders in Rotterdam.

Een heel afwisselend boek waarin de verhalen afgewisseld worden met leuke weetjes uit die tijd, foto’s, schilderijen, tekeningen, bekende liedjes (als bijvoorbeeld ‘Daar was laatst een meisje loos’). De verhalen zijn heel geschikt om op school voor te lezen, maar ook goed zelf te lezen.

Het boek is mooi uitgevoerd in sepia kleuren en ziet eruit alsof het een ‘oud’ boek is.

Een heel informatief boek met leuke waargebeurde verhalen uit Rotterdam, waardoor je de geschiedenis levendig voor je ziet. Een prestatie om het zo mooi en overzichtelijk te presenteren. Dit boek mag op geen enkele basisschool en school voor VO in Rotterdam ontbreken. En natuurlijk voor iedereen met Rotterdamse roots.

In deze serie verscheen al eerder een vergelijkbaar boek over Leiden. (BESTEL ONLINE)

AP

 

Koop dit boek in de plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE