Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Mijn grote vriend Leeuwwitje

  • Auteur: Jim Helmore
  • Illustrator(s): Richard Jones
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 15.99
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Querido Kinderboeken
  • ISBN: 9789045121598

Een prachtig, groot prentenboek over een witte leeuw die luistert naar de naam Leeuwwitje. Soms lijkt de wereld heel erg groot en voel je je klein en alleen. Dan is een bijzondere vriend als Leeuwwitje alles wat je nodig hebt.

Een hartverwarmend verhaal waar kleuters zich goed in kunnen vinden.

Het boek draait om een meisje met de naam Caro. Ze gaat verhuizen naar een nieuw huis, waar alles nog wit en leeg en groot is. Ze ontdekt steeds meer nieuwe plekjes in het grote, lege huis. Het enige wat ze mist, is iemand om mee te spelen. Ze is daar best verdrietig om en loopt te zoeken door het huis.

Plotseling hoort ze op zolder wat gestommel en lawaai. Het blijkt een witte leeuw te zijn die zichtbaar kan worden als hij tegen een witte achtergrond staat, daarom heet hij Leeuwwitje. Samen met deze grote leeuw speelt Cato allerlei spelletjes in het huis. Tot ze op een dag ook buiten gaat spelen.

De leeuw kan niet mee naar buiten, want hij moet langs de witte muren of de witte trap blijven lopen. Buiten leert Cato nieuwe vriendjes kennen en speelt daar steeds vaker mee. Als haar moeder het huis in allerlei leuke kleurtjes verft, is Leeuwwitje niet langer in het huis te zien. Cato mist hem enorm, tot het op een dag hevig gesneeuwd heeft en het buiten overal prachtig wit is. Wie ziet ze daar toch staan.. ?

Een verhaal met een luchtige inhoud. De kleine, levendige angsten van een jong meisje worden overwonnen met de hulp van een fantasie leeuw. Samen met je peuter of kleuter kun je in het boek steeds meer ontdekken. Zie je Leeuwwitje tegen de muur? Of op de trap? Doordat Leeuwwitje wit is, kan hij zich goed verstoppen in het witte huis. De sfeervolle illustraties in matte, natuurlijke kleuren zijn gedetailleerd en laten meer zien dan er in de tekst beschreven wordt, wat de mogelijkheid geeft om samen op een luchtige manier door te praten over angsten.

AO