Boekdetails

Kinderen & geloven

Mijn eigen kinderbijbel

  • Auteur: Juliet David
  • Illustrator(s): Jo Parry
  • Prijs: 24.95
  • Pagina\'s: 400
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033831683

Inhoud: Een vrolijke kinderbijbel voor kinderen vanaf 5 jaar. De vertellingen worden ondersteund met veel kleurrijke platen die de kinderen ongetwijfeld zullen aanspreken. De bijbel bestaat uit 19 verhalen uit het Oude Testament en 28 verhalen uit het Nieuwe Testament.

Taalgebruik: De vertellingen zijn in verleden tijd verteld. De verhalen blijven dicht bij de Bijbeltekst en zijn toch eenvoudig verteld. Er wordt gebruik gemaakt van korte zinnen. De verhalen zijn vertellend beschreven met af en toe een stukje dialoog.

‘Was uzelf zeven keer in de Jordaan. Dan zult u weer gezond zijn,’ zei Elisa tegen generaal Naäman. Naäman vond het maar een rare opdracht, maar hij deed het toch. Hij ging naar de Jordaan en ging een, twee, drie, vier, vijf, zes keer kopje-onder. En toen hij na de zevende keer weer boven kwam waren alle lelijke plekken verdwenen!

De taal die gebruikt wordt sluit goed aan bij de leeftijdsgroep. De meeste moeilijke woorden/onderwerpen worden eenvoudig uitgelegd in de vertelling. Toen Esau thuiskwam, werd hij razend! “Waar is Jakob? Hij heeft mijn zegen gestolen!’ schreeuwde hij.

Illustraties: De illustraties ondersteunen het verhaal goed. De emoties op de gezichten van de personen zijn erg duidelijk waardoor ook via de plaatjes het verhaal goed te volgen is. Elk verhaal bestaat uit zo’n 8-10 pagina’s met tekst en illustraties.

Doelgroep:  Bijzonder aan deze bijbel is dat er ook ‘kaarten’ in staan. Bijvoorbeeld een kaart over ‘de wegen naar Bethlehem’ Waarop je kunt zien waar Jozef en Maria waarschijnlijk langs zijn gereisd en ook welke reis de Wijzen uit het Oosten maakten om het kindje te kunnen vinden. Bij de kaarten wordt gebruik gemaakt van een eenvoudige legenda en ook kleine plaatjes op de kaart zelf. In het Oude Testament zijn 3 landkaarten opgenomen in het Nieuwe Testament 5. De kaartjes zijn door hun eenvoud al prima te gebruiken vanaf ongeveer 7 jaar.

Een fragment uit ‘Jozef en zijn broers’:
Jakob had wel twaalf zonen gekregen. Van allemaal hield hij veel, maar Jozef, zijn elfde jongen, was zijn lievelingszoon. Jacob had een prachtige jas voor hem laten maken. Wat zag Jozef er nu deftig uit. Maar de broers van Jozef waren erg jaloers. Het was niet eerlijk dat Jozef zulke mooie cadeaus kreeg.
Soms had Jozef aparte dromen. Hij vertelde ze in geuren en kleuren aan zijn broers. ‘Ik had zo’n rare droom’, vertelde hij. ‘We hadden allemaal een bundel korenhalmen. En jullie bundels gingen opeens allemaal buigen voor de mijne’. De broers werden kwaad op Jozef. ‘Dacht je soms dat wij voor jou gingen buiten? zei de een.
‘Je bent heus niks beter dan wij, hoor! riep een ander.

Op een dag riep Jakob Jozef bij zich. ‘Je broers zijn de schapen aan het weiden’, zei hij. ‘Breng jij ze eens wat te eten’. Jozef ging op pad. De broers zagen Jozef al van ver aankomen.
‘Kijk daar eens, daar komt de dromenkoning aan! zei een van de broers. ‘Laten we hem vermoorden , dan zijn we tenminste van hem af’ zei een ander.
‘Nee, we moeten hem geen kwaad doen’, zei de oudste broer.
‘We gooien hem naar beneden in deze droge put’.
Hij was van plan om Jozef uit de put te bevrijden als de andere broers weer weg waren.
(blz. 59-61)

RL

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE