Boekdetails

Kinderen & geloven

Mijn eerste minibijbel

  • Auteur: Pat Alexander
  • Illustrator(s): Leon Baxter
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 9.99
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Vuurbaak
  • ISBN: 9789055604883

Een aantrekkelijk geïllustreerde kinderbijbel voor kinderen vanaf 3 jaar, met eenvoudige, prettig voor te lezen verhalen.

Inhoud

De verhalen in Mijn eerste bijbel zijn gekozen uit het Oude en Nieuwe Testament. De schepping, de verhalen over richters, koningen en profeten in Israël worden behandeld. Verder het verhaal over Jezus en zijn eerste volgelingen. De verhalen hebben een overkoepelend thema, namelijk Gods reddingsplan voor de mensen. Achterin het boek is een overzicht van gebruikte Bijbelteksten die in de verhalen worden aangehaald (in een vrije vertaling).

Illustraties

Alle verhalen zijn rijkelijk voorzien van prachtige kleurenillustraties. De tekeningen hebben een toevoegende waarde aan de vertellingen. De illustrator heeft een zekere humor in zijn illustraties gebracht. Voor de illustraties bij de vertellingen uit het Nieuwe Testament geldt, dat ook Jezus als persoon is afgebeeld. Deze illustraties maken duidelijk dat Jezus naast zijn God-zijn ook werkelijk mens was.

Doelgroep

De vertellingen zijn bedoeld voor de jongste kinderen. De verhalen zijn eenvoudig gelaten, maar wel Bijbelgetrouw. Soms wordt iets beschreven wat niet letterlijk in de Bijbel is te vinden, maar wat wel logisch is voor het verloop van het verhaal. De verhalen zijn zeer geschikt om voor te lezen.

Vormgeving

Mijn eerste bijbel is voorzien van een harde kaft met een losse kaft eroverheen. De bladzijden zijn genaaid. De omslagillustratie maakt de kinderbijbel tot een uitnodigend boek.

Oordeel

De verhalen worden eenvoudig verteld. Een sterk punt is de beschrijving van de personen. De verschillende vervelende karaktertrekken worden niet achterwege gelaten. Een voorbeeld daarvan is Jozef. Hij wordt niet beschreven als een brave jongen die nooit iets verkeerd deed en alles over zich heen liet komen. Nee, duidelijk wordt dat ook Jozef angst kende en dat hij zijn positie als oogappel van zijn vader soms misbruikte.

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE