Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Mijn eerste ABC

  • Auteur: Betty Sluyzer
  • Illustrator(s): Pauline Oud
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 8.95 (e-book)
  • Uitvoering: E-book
  • Uitgeverij: Betty Sluyzer Productions

Betty Sluyzer, een auteur die vooral actief is op het gebied van prentenboeken, boeken voor peuters en kleuters, heeft ‘Mijn eerste ABC’ uitgebracht. Het is een abc-boek, een boek met versjes bij elke letter van het alfabet, en bij dubbelklanken (zoals aa, ee) en bij lettercombinaties (zoals ei, eu, etc).

Het boek heeft een vriendelijke uitstraling door het rood en de zachtgele kleur waarop de tekst en illustraties zijn afgebeeld. Elke letter krijgt uitgebreid aandacht, waarbij bij elke letter eerst drie plaatjes worden weergegeven waarin de letter aan de beurt is, bijv de g – met egel – gans – gitaar of de h met hand- hond – huis.  Daaronder is bij elke letter, dubbelklank en lettercombinatie een grappige, fantasievol versje weergegeven.

Hond Harry was een hele woeste

op een hele hete dag

nam hij een hap hagelslag

en begon heel hard te hoesten.

Een boek voor alle kinderen die belangstelling krijgen voor letters en woorden, en die ontdekken dat in elk woord letters voorkomen. Een woordenboek waarin een wereld aan fantasie in open gaat. Dàt gebeurt dus als je met letters en woorden gaat spelen.

Het boek heeft een heel vriendelijke uitstraling door de zachtgele ondergrond waarop de tekst en illustraties zijn afgedrukt. De illustraties van Pauline Oud passen er naadloos bij, lief, vriendelijk en geven duidelijk de betekenis van de woorden weer. Het boek is een mix van ‘Het abc van Tuk’ en ‘Het grote abc van Tuk‘ die via de website van de auteur verkrijgbaar zijn.

Voor ouders en opvoeding, om thuis of op school uit voor te lezen en samen met kinderen te praten over de grappige rijmpjes. Wat vertelt Betty eigenlijk in het gedichtje? Is het gek, grappig of gewoon? Ook geschikt voor logopedie.

Het e-boek is te bestellen via de winkel van Betty Sluyzer.

AP