Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Mijn broer is een prins! Lees-schrijf-kleur

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Tirza Beekhuis
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 7.90 (2 ex.)
  • Pagina's: 54
  • Uitvoering: Brochure
  • Uitgeverij: Royal Jongbloed
  • ISBN: 9789086011483

Na de Bijbelse leren-lezen-boekjes van Angelique Bos  (Ark Media), geeft Royal Jongbloed nu ook verhalen uit in dit genre. Corien Oranje schreef zes verhalen die kinderen van eind groep drie zelf kunnen lezen. Daar kun je heel trots op zijn: nog maar net leren lezen en dan al Bijbelverhalen lezen!

De verhalen van de schepping, Noach en de Ark, Abraham en Lot, Jona, Jozef en zijn broers en David en Goliath worden speels verteld, met veel dialoog. Het spreekt kinderen aan als je ‘een kaartje’ leest die lot van zijn oom krijgt ‘het is feest! we zijn heel blij. God gaf ons een zoon!’ ‘woo, denkt lot. zo oud en dan toch een zoon? het is waar, wat oom zei. God doet wat hij zegt’.

Net als bij de serie van Angelique Bos is hier ook met afwisseling in lettergrootte gewerkt, wat speels en levendig is en prettig leest. Het boekje heeft een rustige bladspiegel met veel wit.

Extra in dit boekje (geniet/brochure) zijn de tekeningen en opdrachtjes die Tirza Beekhuis erbij bedacht. Tirza heeft ervaring, zij bedacht de ‘Frutselbijbel’. Kinderen hoeven dus niet alleen te lezen, maar kunnen tegelijk met verwerkingen bezig. Goed bedacht! Zo kun je na het geboortekaartje van de oom van lot een beschuit kleuren, mag je de randen van de fotolijstjes van de broers van jozef mooi maken, en mag je jezelf tekenen naast de meetlat met Goliath, of David als aankleedpop aankleden met de zware legerkleren van Saul.

Fragment: ‘ik steek mijn voet uit. hup! mijn broer valt. In de put. de put is zo diep dat hij er niet uit kan. au, roept mijn broer. help! help me er uit! help me dan toch! maar ik doe niks.  ik help niet.  en mijn broers ook niet.  ik laat hem in de put. net goed’ (blz. 44/mijn broer is stom)

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE