Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Mijn bijbels doolhofboek

  • Auteur: Margaretha de Haan
  • Illustrator(s): Gill Guille
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Prijs: 12,99 (klik op BESTEL ONLINE voor de actuele prijs)
  • Pagina's: 20
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 97809033835520

Dit doe-boek gaat over de weg zoeken in het doolhof, door middel van Bijbelse verhalen. Twaalf verhalen komen aan bod in dit boek. Zoals Mozes in het mandje, Door de Rode zee, Gods belofte aan Abraham. Bij elk verhaal moet je de weg zoeken.

Bij Mozes in het mandje. Help Mozes om bij de prinses te komen. Er staat ook nog een extra opdracht bij. Teken een cirkel om alle kikkers en tel ze daarna allemaal. Bovenaan de bladzijde staat het verhaal met de bijbeltekst erbij. Als ouder kan je het verhaal in de kinderbijbel op zoeken en voorlezen, als je kind de opdrachtjes maakt. Maar je kunt met het kind erover praten wat je allemaal op de plaat ziet.

Vormgeving en illustraties

 Het hardkartonnenboek heeft afgeronde hoeken. De tekst heeft een duidelijk lettertype. Met boven in een vakje waar de stift in zit. Die je er helaas niet meer in terug kan stoppen.  In sommige verhalen staan de dieren erg onvriendelijk getekend.  In bepaalde verhalen doen de illustraties afbreuk aan het verhaal. Zo zie je een skelet, dieren die erg gemeen kijken. Dode dieren met gieren en vliegen erop. Dit kan storend overkomen.

Doelgroep

Voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar

Oordeel

+ De tekeningen zijn makkelijk uitwisbaar

+ Laat geen vieze vegen achter in het boek

+ Als het kind de opdrachtjes aan het maken is kan je het Bijbelverhaal voorlezen of samen praten over wat je op de plaat ziet.

+ Oefenen van de fijne motoriek

– Wanneer je de stift eruit  haalt, ook al doe je dat heel voorzichtig, is het onvermijdelijk dat je het papier stuk trekt. Dat is jammer.

– Het was prettiger geweest, als ze er ook een elastiek in hadden gemaakt waar je dit stift weer in vast kan zetten.

– Op de laatste pagina staat de opdracht. Help Jezus de weg door de straten van Jeruzalem te vinden voor het laatste avondmaal met zijn leerlingen. Dat kan als oneerbiedig worden opgevat.

EB

 

Bestel online