Boekdetails

Kinderen & geloven

Mijn Bijbel

De mooiste verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament

  • Auteur: Lois Rock
  • Illustrator(s): Sophie Allsop
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 5.90
  • Pagina's: 320
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026606991

Deze kinderbijbel is geschreven voor kinderen in de leeftijd vanaf 7 jaar. De mooi vertelde verhalen zijn geschikt om voor te lezen aan kinderen van ongeveer 7,8 jaar. Iets oudere kinderen zouden deze bijbel zelf kunnen lezen.

Inhoud:

Vijftig bekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. De verhalen gaan tot en met de zendingsreizen van Paulus. Elk verhaal heeft een intro en beslaat ongeveer vijf bladzijden. In de intro wordt soms een toelichting op de plaats in de geschiedenis gegeven, waardoor de verhalen meer samenhang krijgen. De inhoud van de verhalen is vrij degelijk en redelijk gedetailleerd. De verhalen, meer dan 50 in totaal, hebben een goede balans in dialoog en beschrijvend vertellen. Het taalgebruik is duidelijk en aansprekend voor het oudere kind.

Elk verhaal begint met een korte inleiding, zo wordt het verhaal zelf in een bredere context geplaatst. In de kantlijn staan bij elk verhaal meerdere Bijbelteksten uit de Nieuwe Bijbelvertaling (2004), met verwijzing naar het oorspronkelijke verhaal in de Bijbel. Ook onder de titel van het verhaal staan verwijzingen naar het originele verhaal, wat kinderen aan kan moedigen om dat zelf op te zoeken.

Het Oude Testament is verdeeld drie stukken. Globaal: de eerste vijf Bijbelboeken (met een inleiding over ‘God en Zijn volk’), de tijd van de rechters en koningen (‘Het beloofde land’) en het laatste gedeelte over de profeten (‘rampen en redding’). Het Nieuwe Testament is verdeeld in twee stukken, ook met elk een korte inleiding (‘toen Jezus leefde’ en ‘de eerste christenen’). Dit geeft in grote lijnen de heilsgeschiedenis weer en geeft samenhang aan het geheel.

Taalgebruik:

Modern taalgebruik, waarbij de verhalen Bijbelgetrouw verteld worden.

Illustraties:

Ruim geïllustreerd met vrij traditionele kleurentekeningen.

Uiterlijk:

Op de omslag staat een afbeelding van de Goede Herder, de kleuren zijn nogal donker en flets, wat deze bijbel een niet heel aantrekkelijk uiterlijk geeft. De kleuren van de illustraties in de bijbel zelf -bij elk verhaal staat een grotere of kleinere afbeelding- zijn een stuk helderder, en zullen kinderen tot een jaar of 11 wel aanspreken.

Godsbeeld:

De verhalen in deze kinderbijbel zijn Bijbelgetrouw, Gods werk met zijn Schepping en de redding door Zijn zoon Jezus staan centraal.

Doelgroep:

Kinderen vanaf 7 jaar, voor een eerste kennismaking met de bijbel. Deze bijbel leest prettig voor, en is dus goed thuis te gebruiken voor bijvoorbeeld na het eten aan tafel. Wat oudere kinderen kunnen de verhalen prima zelf lezen.

Fragment:

Jozef was Jakobs lievelingszoon. Jakob was de vader van twaalf stoere zonen; maar hij hield vooral veel van de twee zonen die zijn vrouw Rachel hem geschonken had. De jongste heette Benjamin, en de oudste Jozef.
Toen Jozef een jongeman was, gaf Jakob hem een prachtige mantel. Het was niet alleen een kostbaar kledingstuk, maar ook een statussymbool: een duidelijk teken dat Jakob van plan was om aan Jozef alle voorrechten te geven die bij de oudste zoon horen. Jozef wist dat en hij liet duidelijk merken dat hij zich belangrijker voelde dan zijn broers.

‘Ik heb een droom gehad’, vertelde hij hun op een dag. ‘We waren bezig met het oogsten van de tarwe. Allemaal waren we schoven aan het vastbinden, en toen stond mijn schoof op. die van jullie gingen er in een kring omheen staan en bogen neer’.
De broers bulderden van het lachen. ‘Droom lekker verder’, spotten ze. ‘We zullen nooit voor jou knielen’.

GO

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE