Boekdetails

Kinderen & geloven

Mijn bijbel

met meer dan 50 bijbelverhalen!

  • Auteur: Juliet David
  • Illustrator(s): Elina Ellis
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 9.95
  • Pagina's: 160
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033833236

Klein formaat vierkant bijbeltje met 50 korte en iets langere bijbelverhalen.

Inhoud: In deze kinderbijbel staan 56 verhalen waarvan 37 uit het Oude Testament en 19 verhalen uit het Nieuwe Testament.

Illustraties: De illustraties zijn duidelijk en herkenbaar. De dieren en details zijn mooi getekend. Kleurrijk en vrolijk. Alleen de mensen zijn wat minder mooi getekend. Soms vallen ogen, neuzen en monden weg waardoor de tekening er een beetje gek uit ziet.

Vormgeving: Het is een vierkant gebonden boek met een goed leesbaar lettertype en glanzende pagina’s.

Taalgebruik: De verhalen hebben korte zinnen en bevatten weinig moeilijke woorden.

Godsbeeld: Op een eenvoudige manier wordt over God verteld. God houdt van de mensen en wil dichtbij hen zijn. Maar als ze iets verkeerds doen geeft God ze ook straf.

Adam en Eva waren ongehoorzaam geweest. Daarom stuurde God ze voor altijd weg uit de tuin. Nu moesten ze hard werken, graven en zaaien. Ze dachten vaak terug aan de fijne tijd in Eden.

Doelgroep: Het is geschikt om voor te lezen aan peuters. Voor gebruik thuis, in de crèche/kinderopvang.

Oordeel: Een mooie kleine kinderbijbel met korte verhalen en duidelijke illustraties. Het boekje heeft een handzaam formaat en kan makkelijk meegenomen worden in de tas naar de kerk. Jammer vind ik dat de verhalen stoppen bij het paasfeest. Op een eenvoudige manier kan je vertellen over Hemelvaart, Pinksteren en de komst van de Heere Jezus.

Fragment: David verslaat een reus: De enorme reus Goliath maakte Gods volk bang. Ik zal tegen deze reus vechten! zei David. Hij had alleen zijn herders slinger. Davids steen raakte de reus en hij viel op de grond. God hielp kleine David om de reus Goliath te verslaan.

EB

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE