Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Meester Pompelmoes

  • Auteur: Hans Andreus
  • Illustrator(s): Charlotte Dematons
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 22.50
  • Pagina\'s: 190
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Holland
  • ISBN: 9789025112431

De verhalenbundel over ‘Meester Pompelmoes’ is een jubileumbundel met 27 heerlijke nostalgische verhalen over deze meester. De bundel is uitgegeven vanwege de 50e verjaardag van ‘Meester Pompelmoes’. Meester Pompelmoes is een lieve, ouderwetse meester, die niet alleen van kinderen houdt, maar ook heel veel van dieren.

De dieren die bij Meester Pompelmoes in huis wonen, zijn heel bijzonder. Ze kunnen namelijk praten. Zo woont er ‘De fleurige hond’, een hond die vroeger treurig was), een heel opschepperige Kat, die ‘Joachim, de Geleerde Kater’ genoemd wordt én ‘Malle Gerrit, de tuinkraai.

Meester Pompelmoes is dan wel ouderwets, maar hij houdt er wel van als dingen makkelijker gaan en vindt de ‘nakijkmachine’ uit. Een perfecte uitvinding voor drukke meesters en juffen. Helaas heeft Meester Pompelmoes buiten zijn slimme kinderen gerekend. Want die verzinnen natuurlijk ook iets!

En heb jij wel eens van een ‘mompelpoes’ gehoord, die alleen maar ‘Mompelemompelemom’ zegt. Waarom? Het is in elk geval geen domme poes en de poes wil ook zeker niet de ‘mompelpoes’ van meester Pompelmoes worden. (zeg dat eens heel snel achter elkaar: de mompelpoes van meester pompelmoes’. Nou?)

Als Meester Pompelmoes een auto koopt, die de garagehouder nauwelijks durft te verkopen, omdat hij soms zomaar stopt, vertelt de meester dat hij heel goed met auto’s om kan gaan. Meester is niet eens technisch! Hoe kan dat toch. Inderdaad blijft de auto onderweg even stilstaan en het blijkt dat de meester precies weet wat hij hier mee moet doen. Wat dan?

Als jij wel eens wilt weten wat ouderwetse meesters als Meester Pompelmoes allemaal doen, hoe streng hij is of welke grapjes hij uithaalt of wat hij in zijn vrije tijd doet of hoe hij met zijn dieren om gaat, dan moet je dit boek maar gauw lezen of laten voorlezen.

Veel voorleesplezier!!

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE