Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Man of the match

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Wendelien van de Erve
  • Serie: Superfriezen
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Prijs: 7.00
  • Pagina's: 128
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 978 90 8543 1497

Zeg het maar af. Zorg dat je er bent’. Het maakt me niet uit wat er aan de hand is. Al word je bij de koningin op de thee uitgenodigd. al word je beppe honderd jaar en marcheert er een drumband door het bejaardencentrum. Ik wil geen smoesjes horen. Je bent op de training. En je bent bij de wedstrijd. Wat er ook gebeurt’.

Matteo MOET op de belangrijke wedstrijd tegen Duitsland zijn, MAAR zijn beste vriendje Gijs houdt dan zijn verjaardagsfeestje. Wat moet hij doen?

Matteo zit in tweestrijd. Het feestje van je beste vriend kun je niet overslaan, daar Moet je heen. Maar hoe moet dat nu met de voetbalwedstrijd. Wie mag er ooit tegen Duitsland voetballen. En nu is hij ook nog aanvoerder van het team geworden. Hij kan Zijn team niet in de steek laten. HELP?

Mem heeft wel door dat er iets is, maar Matteo zegt niks. Matteo probeert vast een mailtje aan Gijs te sturen via Hyves. Maar ondertussen komt Gijs al binnen. Ook mislukt. Zijn mem zit rare dingen te twitteren of hem en luistert niet eens. Of toch wel? Ook zijn vader voelt aan dat Matteo ergens mee zit. Maar die snapt er ook niks van.

En dan begrijpt Gijs ineens wat er aan de hand is. Hij zegt de vriendschap op: ‘tot nooit meer’. Nooit meer? Matteo kan het sleutelgat van z’n fiets ineens helemaal niet meer vinden…

Maar Ramona en Valentina zijn echte zusjes. Zij willen helpen. Ze geloven niet dat er NIKS aan de hand is. En ze bedenken een slimme actie voor Matteo. Zou dat helpen? Matteo durft de volgende dag in elk geval eigenlijk niet meer naar school. Niet meer naar zijn vrienden, die zijn vrienden niet-meer-zijn. Maar, wat zegt Gijs daar….?

Natuurlijk wil je ook dit boek over Matteo gelezen hebben. Gaat de wedstrijd door? Gaat Matteo toch naar de verjaardag? En waarom heet het boek dan Man of het match? Wie is dat?

Als jij van voetballen, vrolijke jongens- en meisjesboeken houdt, van humor, en wil je nog wel een paar slimme voetbaltips, een echte quiz en een interview lezen met Daryl Janmaat, dan MOET je dit boek toch echt lezen. Zeker, als je de eerste vier delen van de serie Superfriezen al op het plankje boven je bed hebt staan.

Of ben je juf of meester van groep 5 of 6, dan is dit een heeeerlijk boek om voor te lezen. Ja, oefen maar ‘s op je Fries en Gronings enzo. Dat heb je hard nodig bij het voorlezen. Succes verzekerd.

Dit boek is alleen nog als e-boek verkrijgbaar: BESTEL ONLINE

AP