Boekdetails

Kinderen & geloven

Luister!

Dagboek voor kinderen 4+

  • Auteur: Hendrik Jan van Nieuw Amerongen, Gerdine van Asselt, Petra van den Bergh, Lydia de Bruijn, Gisette van Dalen, Hanneke de Kat, Anneke-, Beance-, Willemieke Kloosterman, Erna Koemans, Jose Kwakkel, Annemieke Leenman, Joke Meijer, Hanneke de Kat, Janske Soer, Hilda Verhoef, Geraldine Visser, Jacoline de Vree, Carola van de Weg Marleen Vos (red.)
  • Illustrator(s): Jaap Kramer
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 14.90
  • Pagina\'s: 375
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033128615

Een bijbels dagboek  voor jonge kinderen, waaruit  je elke dag een stukje voor kunt lezen aan kinderen vanaf vier jaar. Dat kan omdat het in begrijpelijke taal de Bijbelse verhalen vertelt.Daarnaast is de lay-out duidelijk en overzichtelijk, het taalgebruik is eenvoudig en zelf te lezen voor kinderen van groep vier. Elke zin begint op een nieuwe regel. Een laagdrempelig bijbels dagboek voor jonge kinderen vanaf vier jaar, om thuis uit (voor) te lezen.

Inhoud:

Voor elke dag in het jaar is een klein stukje uit bekende Bijbelse verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament herschreven voor jonge kinderen. Er wordt regelmatig in de intro van het verhaal aangesloten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Bij het verhaal wordt aangegeven uit welk Bijbelgedeelte het verhaal komt. Afsluitend wordt een verwerking aangegeven, zoals ‘zing een lied’, een vraag ‘Herinner jij je dat je heel erg bang was? Wat deed je toen?, teken een boos zicht’, waarom is de onderkoning zo boos? Weet jij wie hij is? 

Illustraties:

Bij veel, niet alle, bladzijden, is een klein formaat, bij het verhaal passende illustratie van Jaap Kramer opgenomen.

Uiterlijk:

Een vlotte, dikke paperback, in een wat kleiner handzaam formaat, die makkelijk in de hand ligt, met een omslagillustratie van twee priesters met een trompet. Door het formaat ook makkelijk mee te nemen naar de kerk, club of logeerpartij.

Taalgebruik:

Een team van 19 auteurs hebben, onder eindredactie van Marleen Vos, hun best gedaan om de verhalen aansprekend te schrijven voor kinderen van 4-8 jaar. Het taalgebruik is laagdrempelig, eenvoudig en aansluitend bij hun belevingsniveau. ‘Heb je vannacht gedroomd? Weet je de droom nog? Het kan een blijde droom zijn. Je droomt over je verjaardag’ (14 juni – Een bijzondere droom)

Doelgroep:

Voor gebruik in het gezin, om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar. En omdat het taalgebruik en het leesniveau niet moeilijk zijn, zullen kinderen vanaf 6/7 jaar het zelf kunnen lezen.

Fragment: Verkocht naar Egypte – Lezen Genesis 37: 26-28

Mag jij wel eens voor mama betalen in de winkel Je geeft het geld aan de mevrouw bij de kassa. Daarna mag je wat je koopt meenemen. Vandaag lezen we in de Bijbel ook over mensen die iets kopen. Zie je ze staan? Het zijn mannen die een verre reis maken. Samen tellen ze twintig geldstukken. Voor wie is dat geld? Ze geven het aan de broers van Jozef. Ze kopen Jozef! Jozef wordt uit de put gehaald. Hij moet mee met de mannen. Waar gaat hij naartoe? Naar een ver land. Naar Egypte. Daar kent hij niemand. Wat is dat moeilijk voor Jozef!

Bid vandaag voor iemand die net als Jozef iets meemaakt wat heel moeilijk is. Kun je hem of haar blij maken met een mooie tekening.

Fragment: De broers liegen – Lezen Genesis 37: 31-33

Misschien heb je wel eens speelgoed afgepakt van iemand. De juf vroeg: ‘Heb jij dat gedaan?’ Nee, ik heb het niet gedaan, zei je. Dan ben je niet eerlijk he? Dan lieg je. Je denkt: de juf heeft het toch niet gezien. Maar weet je wie het wel ziet? De Heere! Hij wil dat je eerlijk bent. Zijn de broers van Jozef eerlijk? Ze staan bij Jakob, hun vader. Ze kijken verdrietig. In hun handen hebben ze de mantel van Jozef. Er zit bloed aan. ‘Jozef is opgegeten door een wild dier’, zeggen ze. Ze liegen! Jozef leeft nog. Maar dat weet Jakob niet. Wat is hij verdrietig!

Zing psalm 141 vers 3, ‘Zet Heer, een wacht voor mijne lippen’.

AP

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE