Boekdetails

Kinderen & geloven

Lees maar mee bijbelverhalen

  • Auteur: Christina Goodings, Annemarie Prins.
  • Illustrator(s): Timothy Oliver
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 11.95
  • Pagina's: 96
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033832987

In deze ‘Lees maar mee bijbelverhalen’ vind je tien bekende bijbelverhalen in een kleurige, full-colour geïllustreerd boek om voor te lezen en tegelijk samen te lezen met je (klein-)zoon/dochter van 6-8 jaar, een interactief boek.

Inhoud: . De Lees maar mee Bijbelverhalen bevat tien bekende Bijbelverhalen, vijf uit het Oude (Noach, Jozua, David, Jona en Daniël) en vijf uit het Nieuwe Testament (baby Jezus, de storm op zee, een gat in het dak, de goede Samaritaan, het verloren schaap).

Interactief: De kinderen kunnen de vetgedrukte woorden zelf lezen, maar moeten ook helpen met het roepen, schreeuwen, waaien met de wind,  laat  alle geluiden maar horen. Brul mee met de leeuwen. Schreeuw met de soldaten. Snurk met de leeuwen. Waai als de wind. Zo kun je samen bijbelverhalen lezen en meebeleven!

Luister maar: ‘Jona zat diep en donker in de walvis. Hij veegde een traan weg. Eigenlijk kon je dat niet goed zien, omdat alles nat was. Maar toch… jona had spijt. ‘god, help me, zei hij’. Ik zal alles doen wat u wilt. echt alles. eerlijk waar’. God hoorde wat Jona zei. Jona begreep heel goed dat weglopen van God niet werkt. En God gaf de walvis opdracht om Jona op het land uit te spugen. burp

Illustraties: De grote illustraties zijn kleurrijk, vrolijk, herkenbaar, duidelijk en humoristisch (zoals een leeuw die naar je gluurt, terwijl Daniel tussen de leeuwen in de dierenkuil staat), een mooie eenheid met de tekst. Er valt veel te bekijken en dat maakt het voor jonge lezertjes een aantrekkelijk boek. De illustraties zijn soms paginagroot of zelfs verdeeld over twee bladzijden of tussen de tekst door. Er is veel op te zien.

Taalgebruik:  De zinnetjes op AVI-M3-E3-M4 niveau zijn vetgedrukt en zonder hoofdletters. Sommige woorden (vaak uitroepen: ‘Nou nou nou!’ ‘Woesj!’) zijn groot, vet en soms scheef gedrukt, waardoor het geheel luchtig oogt.

Het taalgebruik is soms populair (Noach wordt uitgescholden voor loser) en eigentijds: ‘Wat ben je toch een bijzondere jongen’, zei Maria terwijl de baby Jezus wiegde. ‘kijk eens naar die ster. De ster straalt precies boven ons huis: speciaal voor jou.’ Maria had gelijk. Door het licht van die ster vonden wijze mannen de weg naar Bethlehem. Ze namen dure cadeautjes mee: goud, wierook en mirre. ‘Cadeautjes voor een koning’, zeiden ze. En Maria glimlachte.

Prettig voorleesbare, leuk eigentijds geschreven meeleesbijbel, die afwisselend is door het ‘samenlezen’.

Fragment (David) :  ‘Ik weet zeker dat onze God sterker is dan alle goden van de Filistijnen. god zal zorgen dat ik win’. Saul leunde voorover. ‘Luister, David’, zei hij. ‘Misschien win je als je mijn vechtkleren aan hebt’. David probeerde het harnas aan te trekken. Hij kon zich niet bewegen. nee, ik ga in mijn eigen kleren’. 

Vormgeving: Groot formaat boek, stevig gebonden, met kleurige, full-colour illustraties die een prominente rol in het boek innemen.  De verhalen beslaan acht tot tien bladzijden en hebben grote letters.Sommige vetgedrukte woorden zijn in een grotere letter afgedrukt, afhankelijk van de bijpassende emotie.

Doelgroep: Kinderen vanaf zes jaar. Kinderen zullen trots zijn om al zelf mee te kunnen lezen bij een bijbels verhaal. Voor kinderen die in groep drie zitten en het lezen onder de knie beginnen te krijgen is het een mooie aanvulling op de kinderbijbels waar ze uit voorgelezen krijgen. De Lees maar mee-Bijbelverhalen heten namelijk niet voor niets zo, ze zijn deels geschreven op AVI-M3 niveau, zodat beginnende lezertjes zelf ook stukjes kunnen lezen. Laat de kinderen meedoen met alle geluiden van de dieren, van de soldaten, laat maar horen. Zo is het niet alleen een boek om voor te lezen en samen te lezen, maar ook een beleef-samen-bijbel.

Het idee van deze meelees (of samenlees) Bijbelverhalen is erg leuk, wie weet volgen er nog meer Bijbelverhalen met dit concept…? Te gebruiken voor het naar bed gaan, of gezellig samen op de bank. Aan tafel kan natuurlijk ook, al vraagt dat van oudere broers en zussen misschien een beetje geduld.

Sifra (6 jr.) leest dit boek en kan ook de tekst die eigenlijk nog niet voor haar bedoeld is al vrij snel zelf kon lezen, nog niet alles, maar al wel veel!

GO

Annette van der Plas in het ND (16 nov ’16): ‘De teksten zijn levendig en origineel. De zinnen voor kinderen zijn vetgedrukt en de hoofdletters ontbreken. ‘Er was een koe. boe. Ie-ah daar was de ezel. Er waren schapen, geiten en kippen … tok.’ De zinnen voor volwassenen geven het verhaal vervolgens weer vaart. De verhalen blijven dicht bij de grondtekst. Het is een mooie toevoeging op het gebied van kinderbijbels, want het samen lezen schept een bijzondere band’.

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE