Laat die beer los!

En ja, daar is het volgende deel over juf fiep! Het veertiende deel alweer en minstens zo spannend en leuk als de eerder verschenen dertien delen! Ook hierin komt juf fiep met haar groep 3 weer voor een lastige keus te staan…

Want tijdens het zoeken naar een kerstboom in het bos, vinden zij een gewond beertje. Wat moeten zij met het beertje doen? Nemen zij het mee om te verzorgen? Of is het beter om het beertje bij zijn moeder te laten? En wat doe je als er een beer op je af komt? ‘Ren, groep 3!’ Hoe loopt dat af? Komt de juf met de kinderen weer veilig op school? Of…?

Laat die beer los! is een boekje dat er vrolijk uitziet. De voorkant is met lichte kleuren geïllustreerd, wat het tot een vrolijke en aantrekkelijke omslag maakt. De angst van juf fiep is op de voorkant van het boek al duidelijk te zien. Je vraagt je als lezer gelijk af wat er aan de hand is. Waarvoor is juf fiep bang? En wat doet die beer bij de juf? Waarom zijn zij in het bos? Op al deze vragen krijgt de lezer al lezende vanzelf antwoord.

Het boek heeft een sterke verhaallijn en neemt de lezer makkelijk mee in het verhaal. Het is eenvoudig geschreven en past goed bij de doelgroep (AVI E3). Zowel het taalgebruik als de vormgeving van de taal en het boek is daarop aangepast. Er wordt met korte zinnen geschreven. De woorden zijn kort en eenvoudig en er worden geen hoofdletters gebruikt. De hoofdstukken zijn goed behapbaar voor jonge lezers: een hoofdstuk beslaat gemiddeld 4 pagina’s tekst, met tussendoor vaak een illustratie.

De illustraties zijn grappig en ondersteunen de tekst. Zij maken de geschreven taal visueel en verrijken daarmee het verhaal. Kortom, een leuk, spannend en grappig boek dat jonge lezers aanzet om te lezen! Een echte aanrader!

RvL

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Laat die beer los!

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

48
48

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

10.99
10.99

Deel deze recensie