Kriskras door de Bijbel

De Bijbel is een soort bibliotheek van 66 boeken, vol met spannende verhalen, liefdes verhalen, zeeverhalen, geschiedenisverhalen, dierenverhalen en nog veel meer.  In  dit dagboek staan de verhalen uit het Oude en het Nieuwe testament niet op chronologische volgorde maar per genre gesorteerd. Elk verhaalsoort heeft weer zijn eigen thema’s die ieder weer uit vijf dagboek fragmenten  bestaan. Het bijbelgedeelte waar het over gaat staat duidelijk aangegeven en je kunt deze lezen in je eigen bijbel, die je gewend bent o die je fijn vind. Vervolgens wordt het bijbelgedeelte uitgelegd. BIj elk verhaal staan er leuke weetjes, creatieve opdrachten, puzzels, doordenkertjes en soms zelfs proefjes. Zo lees je de bijbel op een heel andere manier, en leer je God op geheel eigen wijze steeds beter kennen. Hanna Holwerda  zorgt hiermee dat kinderen met diverse intelligenties hun hart kunnen ophalen met deze leuke/afwisselende opdrachten. Echt voor iedere tiener, zowel de doener, denker, creatieve etc. is er wel een uitdaging om dieper in het bijbelgedeelte  te duiken.Zo kun je je bijbel en daarmee je God op je eigen wijze steeds beter leren kennen.

Vormgeving en illustraties
Het dagboek is een dikke pocket die er vlot uit ziet. Aantrekkelijk voor zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Het dagboek is erg structureel vormgegeven.Alle genres hebben een eigen pictogram die je ook terugziet in de functionele inhoudsopgave.  De dagboekstukjes hebben steeds dezelfde opbouw: bijbeltekst gedeelte in een grijs kader, vervolgens een aantal opdrachten tevens met een eigen pictogram en als afsluiting een gebedstip.

Taalgebruik
Hanna Holwerda gebruikt korte zinnen die goed passen bij de doelgroep. Ze gebruikt liefelijk, en dankbare woorden zoal bij de uitleg als de gebedstips.

Citaat
Fragment uit Dierenverhalen Daniel 6:13-18

‘De vijanden van Daniel gaan naar de koning om te vertellen wat ze hebben gezien. Het lijkt wel of de koning nu pas doorheeft wat er in de wet staat, en wat voor gevolgen dat heeft. Hij probeert nog om Daniel te redden , maar een wet is een wet…. Daar kan zelfs de koning niets meer aan veranderen. En daarom wordt Daniël in de leeuwenkuil gestopt.’

‘Vol vertrouwen’

‘Twee ballonnen, waxinelichtje, lucifers, water

Doe deze opdracht samen met een volwassenen.

 ‘Steek het waxinelichtje aan. Blaas de eerste ballon op en knoop hem dicht. Wat gebeurt er als je hem dicht boven de kaars houdt? Schrik niet…hij klapt uit elkaar. Vul de tweede ballon met een klein beetje water en blaas hem vervolgens op. Knoop de ballon dicht.Wat gebeurt er als je deze ballon boven de kaars houdt? Het water zorgt ervoor dat de ballon niet knapt. Om over na te denken: Daniel vertrouwde op God Dat vertrouwen kun je vergelijken met het water in de ballon. Het zorgde ervoor dat hij niet bang was. Hij wist dat God voor hem zorgde en vertrouwde erop dat hem niets zou gebeuren.’

 ‘Dank God dat Hij voor jou wil zorgen. Waaraan kun je merken dat God voor jou zorgt? Vertel dit aan Hem’

Leesbeleving en leesplezier
Een verrassend dagboek voor kinderen tussen de 9-12 jaar. De thematische verhaallijn en de diverse opdrachten motiveren kinderen om elke keer weer in hun bijbeltje te gaan lezen, zodat ze meer en meer hun God kunnen ontdekken. Tevens is dit dagboek  bruikbaar voor leerkrachten en kerkwerkers, voor bijvoorbeeld ideeën voor de verwerking van de bijbelvertellingen in de klas en/of op club.

LG

Boekgegevens

Titel:

Kriskras door de Bijbel

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

352
352

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

20,00 (actuele prijs zie Beste nu)
20,00 (actuele prijs zie Beste nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.