Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Kriep

  • Auteur: Roland Kalkman
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 16.55
  • Pagina's: 137
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Bookscout
  • ISBN: 9789402205220

Kriep! is een bijzonder boek van Roland Kalkman. Hij schreef het nl. voor een speciale doelgroep, namelijk voor kinderen van 10+, die lezen moeilijk vinden. Het is een spannend verhaal over Bas, die zijn buurman niet vertrouwt, hij vindt hem verdacht en een beetje eng, en heeft daarom de naam ‘Kriep’  bedacht. Kriep lijkt op het engelse ‘creepy’, eng.

Er zijn eigenlijk nog steeds te weinig boeken voor 9+/10+ kinderen die lezen moeilijk vinden, die er niet veel lol in hebben omdat de boeken te dik zijn, de zinnen te lang, de woorden te moeilijk. Maar…als je ondertussen wel bijna 10 of 10 jaar bent, wil je ook geen kinderachtig boek meer, maar liever iets wat bij je leeftijd past.

Hier heeft Roland Kalkman aan gedacht toen hij ‘Kriep’  schreef. En zo ligt er nu een paperback met een spannend omslag. Wat doet Bas daar? En waarom heeft hij een mobiel in zijn hand? Aan het omslag zie je dus al dat het spannend verhaal moet worden.

Kriep is het verhaal van Bas en Lotte. Bas vindt zijn buurman maar raar, creepy, eng. Wat doet hij de hele dag in zijn schuur? En waarom wordt er steeds ‘s avonds van alles bezorgd. Als Lotte ook bij hem komt logeren, helpt zij mee om antwoord op deze vraag te krijgen. Maar Lotte pakt het heel anders aan. Zij blijft niet in de boomhut zitten, maar nodigt zichzelf bij de buurman uit om te helpen. En zo komt zij wel binnen bij de buurman. Weet Bas het geheim van de buurman nu wel?
Dan gebeurt er iets ergs…

Wat valt op aan dit boekje?
– Er worden vooral korte zinnen gebruikt
– Elke zin begint op een nieuwe regel.
– Weinig lange of moeilijke woorden
– Nauwelijks verwijswoorden.
– Korte hoofdstukken
– Schreefloos lettertype.

Eigenlijk zouden alle basisscholen dit boekje moeten aanschaffen, want op elke basisschool zijn er kinderen die 9+ zijn en lezen moeilijk vinden, maar ‘Kriep’  heel goed kunnen lezen.

AP

Bestel dit boek online bij Boekscout.