Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Kort lontje

  • Auteur: Hans Mijnders
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 9.50
  • Pagina's: 212
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033127632

In de nacht van oud & nieuw gebeurt er iets ergs. Klasgenoot Rick krijgt een ongeluk met vuurwerk ‘Rick was met een groepje ouders jongens. Een van hen had illegaal vuurwerk. Toen er een rotje niet afging, daagden de jongens Rick uit om dat aan te steken…(…) En jullie begrijpen dat Rick zich enorm …(…)dom voelt. Hij snapt niet waarom hij dat vuurwerk heeft opgepakt.

Hans Mijnders schreef een boek over een onderwerp dat iedereen herkent. Natuurlijk ben je niet zo dom om vuurwerk op te pakken, maar… en natuurlijk zal het jou nooit gebeuren…

Toch gebeurt het bij Rick en hij voelt zich verschrikkelijk. Hij moet twee vingers missen van zijn rechterhand. Maar vooral verwijt hij zichzelf dat hij zo stom is geweest. Wat een rund!

Suze wil Rick helpen, maar Rick sluit zich af. Hij weet geen raad met zichzelf en zit vol schuldgevoelens, hij schaamt zich over zijn stommiteit. Hij wil zelfs voorlopig helemaal geen bezoek meer.

Ondertussen gaat het leven in de klas gewoon door. Ze krijgen een opdracht om geld in te zamelen en willen een kalender maken, met de bestemming voor een goed doel. De klas besluit foto’s op de kalender te maken van mensen in bijzondere situaties.

Suze baalt van het gedrag van Rick. Ze snapt heus wel dat hij zich rot voelt, maar om zich nu helemaal af te sluiten? Krijgt Suze het voor elkaar dat Rick weer bijdraait en hoe loopt het af met de kalender? Met of zonder Rick?

Een boek met een waarschuwing: kijk uit met vuurwerk, laat je niet opjutten door anderen en probeer over je – begrijpelijke – schuldgevoel heen te komen.

Dat wil je natuurlijk weten. Lees ‘Kort lontje’! Voor jongens en meisjes, 9+, AVI M5.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE