Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Kom uit die kraan!!

Prentenboeken Toptien Voorleesdagen 2017

  • Auteur: Tjibbe Veldkamp
  • Illustrator(s): Alice Hoogstad
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 13.95
  • Pagina\'s: 26
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • ISBN: 9789047707271

Tijdens de Voorleesdagen 2017 is er op veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen voorgelezen uit ‘Kom uit die kraan!!’ Van Tjibbe Veldkamp, o.a. bekend van de boeken van Agent en Boef. Het boek valt op door zijn grote formaat en felgele omslag.

Bart kijkt elke dag bij de bouw. Op de bouw komen mag niet, dat weet hij best. Hij blijft ook netjes achter het hek. Tot hij op een dag wordt uitgedaagd door twee grote jongens om tóch de bouw op te gaan.  Bart gaat. Hij klimt in de machines, maakt een puinhoop op de bouw en tilt met de zwaaiarm van de kraan een politieauto op.

Hij startte de motor, liet de zwaaiarm zwaaien en tilde een politieauto de lucht in.
De bouwvakkers zagen het vanuit hun keet. Ze renden naar buiten en riepen: ‘Bart, kom uit die kraan!’ ‘Ja’, riepen de grote jongens. ‘Bart, kom uit die kraan!’ ‘Nee!’, riepen de agenten in de politieauto. ‘Zet ons eerst neer Bart, en kom dan uit die kraan!’

De oplettende lezer heeft misschien al opgemerkt waarom Bart zo’n rommeltje maakt, en anders wacht een verrassende ontknoping!

Komt uit die kraan!! is een mooi, groot, heerlijk en humoristisch boek waarin veel te zien is en dat lekker voorleest.

De illustraties van Alice Hoogstad, die in 2015 een Gouden Penseel won, zijn grappig, kleurrijk en ademen de sfeer van ‘de bouw’. Elke illustratie beslaat twee pagina’s, de tekst staat erin in een speels, donkergroen lettertype.

Voor kinderen die van ‘de bouw’ houden zal het een feest zijn om te bekijken, met speelgoed-bouwauto’s is het leuk naspelen.

Ook zijn er makkelijke verwerkingsopdrachtjes bij te verzinnen, zoals zelf een muur bouwen van blokken of op papier een muurtje metselen met gekleurde ‘stenen’. Voor veel (voornamelijk) jongetjes zal het boek een grote favoriet zijn!

Dit boek stond in de Prentenboek top tien van de Nationale Voorleesdagen, die elk jaar wordt samengesteld door een jury van jeugdbibliothecarissen.

GO

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE