Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Kom je op mijn feest?

  • Auteur: Vrouwke Klapwijk
  • Illustrator(s): Willeke Brouwer
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 7.35
  • Pagina\'s: 51
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Kwintessens
  • ISBN: 978905788 443 6

Kom je op mijn feest? Als je die titel hoort, kun je denken aan de gelijkenis van Jezus, waarin mensen uitgenodigd werden, die niet konden of wilden komen. En dat lijkt ook wel wat op dit verhaal.

In ‘Kom je op mijn feest?’ lees je met woorden en met pictogrammen. De picto’s zijn voorin het boek, aan de binnenkant van het kaft geplaatst, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden.

Het verhaal gaat over Twan die 7 jaar wordt en vier kinderen uit mag nodigen. Kris, Gert, Siem en Mees. Maar… Kris wil niet (hij is al 8 en vindt het kinderachtig), Gert moet naar een feest met zijn ouders, Siem is ziek en Mees kan ook niet. Kan Twan nu geen feest vieren?

Het boek is mooi vormgegeven en leest daardoor heel prettig voor kinderen, eind groep 3. Je ziet een ruime bladspiegel met veel wit, letters die er soms uitspringen, omdat ze groter of zelfs nog een beetje groter zijn afgedrukt. En je hoeft niet alles in letters te lezen. Sommige woorden zijn afgedrukt in plaatjes. Kinderen zullen dit heel fijn vinden lezen.

En hoe gaat het nu met Twan. De vier uitgenodigde kinderen kunnen niet of willen niet (Kris). Gaat het feestje nu niet door?
Twan ziet wel kinderen uit zijn eigen buurt, die het heel leuk zouden vinden om een feestje mee te maken, zoals Mo en Fleur en Mats en Niek. Zal hij het doen? Hij nodigt hen uit: nu kan het feestje toch doorgaan!

Een mooi, bijna pastoraal verhaal, over er wel/niet bij horen, populair zijn of niet, over vooroordelen. Dit boek past naadloos in het Kwintessens-fonds, waarin veel boeken zijn opgenomen, die een duidelijke link hebben met sociaal-emotionele ontwikkeling.

Aanrader voor de boekenkast van groep 3 van de basisschool, voor kinderen van 6 jaar e.o., AVI M3.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE