Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Kleine Mol raast maar door

  • Auteur: Anna Llenas
  • Illustrator(s): Anna Llenas
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 15.99
  • Pagina's: 56
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Vier Windstreken
  • ISBN: 9789051166422

Kleine Mol is hyperdepiep. Hij vindt alles leuk en kan zich daarom maar moeilijk op één ding tegelijk concentreren. Hij rent van hot naar her en daardoor verandert alles in chaos. Zijn ouders en zijn juf zitten met de handen in het haar. Ze worden er haast wanhopig van. Zo komt er nooit iets van Kleine Mol terecht. Totdat…

 Een boek zoals we gewend zijn van Anna Llenas. Boordevol kleurrijke en drukke illustraties, maar heel herkenbaar en prachtig gemaakt. Het thema van dit boek is ‘zijn zoals je bent’. Het verhaal geeft deze boodschap op een heldere manier mee aan kinderen en bevestigd dat dit ook goed is. Een mooie boodschap die ook een hart onder de riem kan steken als je thuis een energierijk kindje hebt!

De insteek van het verhaal is dat Kleine Mol in een soort therapie gaat, terwijl het eigenlijk geen therapie is. Mol leert dat hij mag zijn wie hij is en dat dat helemaal oké is. Langzaam zie je, door het verhaal heen, dat Mol steeds een beetje rustiger wordt en langer kan blijven zitten. Hij leert hoe hij dingen kan afmaken, hoe hij zichzelf iets rustiger kan krijgen en hij ontdekt allerlei dingen waar hij vooral heel blij van wordt. Handig ook, want zo leert Kleine Mol hoe hij op school ook steeds beter de werkjes die juf geeft, kan maken. Kan Kleine Mol zo overal zijn wie hij is?

De illustraties in dit boek zijn bijzonder mooi gemaakt. In karton afgebeelde plaatjes die opnieuw gefotografeerd zijn. Niets is netjes binnen de lijntjes, en dat past weer mooi bij het verhaal en de chaos in het hoofd van Kleine Mol!

Wel een ietwat druk boek, zeker als je kind van zichzelf al wat drukker is. Toch heeft het een prachtige uitstraling en ondersteunen de illustraties het verhaal indrukwekkend. Een mooi prentenboek om samen te lezen!

 AO