Boekdetails

Kinderen & geloven

Kinderbijbel voor elke dag

  • Auteur: Juliet David
  • Illustrator(s): Jane Heyes
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 17.99
  • Pagina's: 400
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026621628

Een nieuwe kinderbijbel met 365 korte bekende en minder bekende bijbelverhalen, 8+ 

Een kinderbijbel voor elke dag betekent in dit geval 366 heel korte bijbelverhalen van soms slechts een paar regels en soms een hele bladzijde. Elk verhaal is genummerd. Zon, maan en sterren is Verhaal 4. Bij elk verhaal is een tekst uit de Bijbel (Bijbel in Gewone Taal) opgenomen God zei: ‘Er moeten lichten aan de hemel komen’. En is er een vraag bij het verhaal bedacht om over na te denken: Heb jij de mooie sterren aan de hemel weleens gezien?

Bij elk verhaal zijn kleurrijke illustraties opgenomen die onderaan de tekst een belangrijke, tekst-aanvullende rol spelen. Ze geven het verhaal weer, laten zien wat er gebeurt. De illustraties zijn in mooie, zachte kleuren afgedrukt, waarbij het lijkt alsof ze niet helemaal helder zijn, alsof er een lichte waas over ligt.

Een kinderbijbel om in een jaar de bijbel door te lezen. Het omvat bekende en minder bekende bijbelverhalen – bijvoorbeeld bij het Oude Testament ook verhalen over Job en over Nehemia. De verhalen gaan tot en met de zendingsreizen van Paulus en sluiten af met Paulus aankomst in Rome.

Een kinderbijbel die kinderen vanaf 8-9 jaar (groep 5) zelf zullen kunnen lezen.Door de korte teksten heel geschikt om aan tafel of voor het naar bed gaan te lezen.

De teksten zijn soms meer, soms minder gericht op kinderen. Een mooi voorbeeld waar kinderen zich wel iets bij kunnen voorstellen is bijvoorbeeld bij het verhaal over Maria en Marta (305): Zeg eens tegen Maria ze me moet komen helpen met eten koken, zie Marta. Maar Jezus zei: Maria wil graag meer leren over God. Dat is belangrijker dan lekker koken’.

Kinderbijbel om in een jaar de bijbel voor te lezen, of zelf te lezen voor jongens/meisjes vanaf 8-9 jaar, groep 5.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE