Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Kijk uit, krokodillen!

Zookids; dl. 9

  • Auteur: Liesbeth van Binsbergen
  • Serie: Zookids
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 978908543

Kijk uit, krokodillen! is de nieuwste titel in de serie Zookids – voor de middenbouw. Het is een spannend boek, waarbij je in een echt onweer in een krokodillenverblijf belandt en waarin krokodillen schilderijen bewaken? Hoe? Lees het spannende verhaal over de twee kinderDIERecteuren Jurre en Jasmijn. AVI E5.

Jurre heeft een hekel aan moeilijke woorden, maar als hij op school bij dictee ‘failliet’ moet schrijven weet hij het weer ‘Dat woord gebruikte meneer De Jong, de directeur van Zoopark gisteren’. Failliet klinkt wel vrolijk – dan lijkt het net of er een vogel fluit – maar is het niet. Liesbeth van Binsbergen weet zelfs een woord als ‘failliet’ nog leuk te omschrijven…

Natuurlijk willen Jurre en Jasmijn meteen een actie houden om de dierentuin te redden. En ze komen op een nog beter idee als ze bij een excursie naar het museum horen dat er 100.000 euro uitgeloofd is voor de tip die leidt tot de vondst van drie gestolen schilderijen. Die tip willen de twee vrienden wel verdienen. Misschien is het Zoopark dan gered.

En zo wordt het verhaal vol vaart vervolgd. Jurre en Jasmijn gaan vol enthousiasme aan de slag. En natuurlijk ontdekken ze al snel iets verdachts in de buurt van de krokodillen en zoeken ze als echte recherches naar een oplossing.

Wat die oplossing is? Dit gaan we natuurlijk niet verklappen. Wel kunnen we je zeggen dat dit beslist geen saai verhaal is, het wordt op een leuke, humoristische manier vol vaart verteld.

Liesbeth van Binsbergen laat merken nog lang niet uitverteld te zijn met de Zookids. En ondertussen leer je in dit deel allerlei weetjes over krokodillen.

Jurre en Jasmijn zien er al wel tegenop om straks een stokje als KinderDIERecteur te moeten overdragen. Aan wie? Zullen ze de dierentuin dan nog wel regelmatig kunnen bezoeken?

Kortom, de Zookids-serie is echt iets voor jou, als je ongeveer 9-10 jaar bent,  van spannende, avontuurlijke boeken èn van dieren houdt.

‘Ik wou je nog iets vragen; was je bang? Hoezo? (…) Best wel eigenlijk. Maar angsten zijn er om te overwinnen. Toch?

Veel leesplezier met dit 9e deel van de Zookids. En wil je alvast weten hoe het verder gaat met Jurre en Jasmijn?  Eén tipje van de sluier: in het 10e en laatste deel van deze serie, getiteld ‘ Red de Rhino’s’ gaan ze internationaal!

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE