Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Keteltje – Prinses op les

  • Auteur: Jeska Verstegen
  • Illustrator(s): Jeska Verstegen
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 12.50
  • Pagina\'s: 89
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Leopold
  • ISBN: 9789025862039

Keteltje Prinses op Les gaat over de zesjarige Keteltje die nog erg veel leren moet voor een prinsesje. Maar ze heeft erg goede ideeën. Ze bedenkt de ‘Wet van Keteltje’: Ieder kind moet minstens een verhaaltje voor het slapengaan voorgelezen krijgen’. ‘Lachend pakt Koningin Moeder haar gouden pen. Ze zet een sierlijke handtekening naast Keteltjes krabbel. ‘Afgesproken’, zegt ze en ze knipoogt naar Keteltje.

Met een Kroning (2013) in het verschiet en ook nog midden in Voorleesjaar (2013) kan dit boek niet meer stuk. Dit móet je wel voorlezen: voor iedereen in de onderbouw basisschool.

Daghallo!

Zo groet de vrolijke prinses Keteltje iedereen die ze tegenkomt. Je wordt direct blij als je zo’n heerlijk prinses-meisje tegenkomt. Keteltje is de dochter van Koningin Moeder, die haar dochter zo goed mogelijk probeert op te voeden. Zo leert ze deftig zwaaien (en niet maaien), zo moet ze leren linten doorknippen, leren telefoneren met Minister President (de betweter). In het Koninklijk Paleis wonen naast Koningin Moeder, ook Generaal Vader, Sjef de Kok, Prins Opa.

Met Prins Opa kan Keteltje goed opschieten. Ze krijgt een helikopter van hem, waarmee ze direct kan vliegen. Heel makkelijk!

Keteltje – Prinses op les, is een vrolijk voorleesboek over een prinses, met een knipoog naar ons koningshuis ‘-) Het heeft wel iets van Floddertje en Otje van Annie M.G. Schmidt. Alle meisjes willen vast heeeel graag wel ‘s ruilen met Prinses Keteltje. Misschien leest Maxima ook wel voor uit Keteltje. Deze verhalen over Keteltje vinden de ‘echte prinsesjes’ vast ook erg grappig.

Het leuke van een boek dat geschreven is door een illustrator én vanzelfsprekend geïllustreerd door diezelfde persoon dat tekst en illustraties perfect op elkaar zijn afgestemd en de getekende persoontjes ook echt passen bij de beschreven persoontjes. Keteltje is een vrolijk springerig meisje. Prins Opa ziet er deftig/grappig uit met streeppak en wandelstok en hoed en Generaal Vader ziet er vanzelfsprekend statig/stijl / groen/militair uit.

En…in het Jaar van het Voorlezen is het natuurlijk prachtig dat Keteltje haar moeder ‘Koningin Moeder’ de Wet van Keteltje laat ondertekenen ‘Ieder kind moet minstens één verhaaltje voor het slapengaan voorgelezen krijgen’.

Hier zijn we het natuurlijk helemaal mee eens.

Voor alle kleine prinsesjes vanaf 4 jaar, om elke dag uit voor te lezen.

Inmiddels zijn er meer ‘Keteltjes’ uitgekomen: ‘Keteltje – Prinses met praatjes’ en ‘Keteltje – Prinsessenpret’.

AP

 

Koop dit vrolijke voorleesboek bij uw plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE