Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Kerst met Wies & Bowe

  • Auteur: Alianna Dijkstra
  • Illustrator(s): Mirjam Vollebregt
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 12.99
  • Pagina\'s: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026621901

Een prentenboek op rijm met tekst van Alianna Dijkstra, en met illustraties in retro-stijl van Mirjam Vollebregt met warme, vriendelijke tekeningen in zachte kleuren. Hoofdpersonen Wies en Bowe spelen samen het kerstverhaal.

Kijk Wies, nu ben ik Jozef. Wil jij Maria spelen? Ze vragen het aan mama, die kan het spel verdelen. Kijk, daar is de verkleedkist en mama doet hem open. Wies ziet een hoofddoek liggen. ‘Daar kan ik mooi mee lopen’. Een leuk concept dat uitnodigt om thuis het kerstverhaal uit te spelen.

En terwijl Wies en Bowe zich verkleden met de spullen uit de verkleedkist en Jozef en Maria worden, vertelt hun mama het kerstverhaal ‘Ja, Jozef en Maria hadden een simpel leven. Maar toen zei er een engel: God zal een kindje geven. Een heel bijzonder kindje, en dat zal Jezus heten. Hij komt voor alle mensen, en ieder zal het weten’.

Het verhaal wisselt de verkleedactiviteiten van Wies en Bowe af met de bekende verhalen over Jozef en Maria, de herders en de wijzen. Het taalgebruik laat zien dat een tekst op rijm niet altijd even makkelijk is. Dat blijkt uit woorden als ‘Kijk Wies…, Daar kan ik…, Dus krijgt…., Wat heeft die nu ….Jazeker wel, Zullen we nu wat nemen? Maar poes is al verdwenen.

Een vriendelijk, lief-kneuterig kerstprentenboekje met sfeervolle illustraties van Mirjam Vollebregt, om thuis met peuters en kleuters voor te lezen en uit te spelen. Het verkleden van Wies en Bowe zal kinderen uitnodigen om dit ook te doen. En zo eindigt dit voorlees-prentenboekje ook ‘Wat was het leuk, he mama? Veel leuker dan vervelen. Het kerstverhaal is prachtig, gaan we het nog eens spelen?’

Thirza (4 jr.) en haar mama vertellen wat ze van dit boek vinden: ‘Het idee van het verhaal is leuk, twee kinderen die het kerstverhaal naspelen. Toch sloot het niet helemaal aan bij kleuter Thirza.. De tekeningen en de tekst zijn niet helemaal van deze tijd’.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE