Boekdetails

Kinderen & geloven

‘k Vouw mijn handen

een boekje over bidden

  • Auteur: Willemieke Kloosterman-Coster
  • Illustrator(s): Anita Engelen
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 81
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789402903980

Een klein formaat vierkant boekje voor ouders van kinderen vanaf 5 jaar  tot 8 jaar over bidden.

Inhoud: Dit boekje geeft op eenvoudige wijze onderwijs over bidden. Waarom bidden wij? En tot wie spreken wij als we bidden, en waar mogen we om vragen in ons gebed. Dit zijn vragen die in dit boekje op kinderlijke wijze worden beantwoord.  De kinderen worden geleerd om hun eigen hand te gebruiken om een gebed samen te stellen. Je Duim is symbool voor Danken, je Wijsvinger voor Wereld etc. Deze en andere praktische handvatten stimuleert de kinderen om te leren bidden met hun eigen woorden.  Ook bevat het boekje 14 voornamelijk bekende vaste voorbeeldgebeden, die gebruikt kunnen worden.

Illustraties:  Het boekje heeft op elke pagina een kleurrijke illustratie die de tekst visueel aanvult. Dit zorgt voor een vrolijk geheel.

Doelgroep:  Het boekje is geschreven voor ouders en kinderen van 5-8 jaar.

Vormgeving: Het boek is een klein vierkant gebonden boekje. Het heeft een duidelijke inhoudsopgave, waarin ook de voorbeeldgebeden zijn opgenomen.

Taalgebruik:  Het is in tegenwoordige tijd geschreven. De schrijfster gebruikt korte zinnen, waardoor je de aandacht van de jonge kinderen vasthoud. Door de vele vragen betrekt de schrijfster de kinderen zelf bij het onderwerp. Hierdoor gaan ze zelf actief nadenken over bidden.

 Godsbeeld : God is een Heilig God. De mensen zijn zondig. Maar Jezus is gestorven aan het kruis, daarmee heeft Hij de straf van de zonden willen dragen. Hierdoor kunnen wij toch bidden. De Heere wil naar je gebed luisteren, alleen om Jezus ‘wil.

Oordeel: Het boekje geeft een duidelijke uitleg over het gebed. Het geeft praktische handvatten om kinderen te leren bidden met eigen woorden. Het is geschikt voor ouders met kinderen tussen de 5-8 jaar die op een actieve en Bijbelse wijze hun kinderen willen leren bidden

Fragment: ‘Jij bidt vast elke dag. Je bidt bijvoorbeeld bij het eten en als je naar bed gaat. Maar wat is bidden eigenlijk? Bidden is eerbiedig spreken tot God. Bidden is ook denken aan God. In gedachten ga je naar Hem toe. Je looft de Heere voor Wie Hij is. Je dankt God voor wat Hij geeft. Je vertelt wat je denkt en wat je voelt. Je vraagt Hem wat je nodig hebt. Je belijdt je zonden en vraagt om vergeving. Als je God liefhebt, wil je dicht bij Hem zijn. Dat kan door te bidden. En de Heere luistert naar elk gebed.’

‘Het is goed om eerst na te denken over wat je wilt bidden. Wat ga je vandaag doen? Waar moet je vergeving om vragen? Is er iemand voor wie je kunt bidden? Zijn er dingen waar je de Heere voor wilt danken? Misschien vind je het wel fijn om per dag op te schrijven waar je voor wilt bidden en danken.

LG

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE