Joliens opdracht

Jolien wil graag kraamverzorgster worden, en daarom volgt ze de opleiding Verzorgende IG. Voor school werkt ze aan een verslag over ongewenste zwangerschap. Hoe meer ze zich in dit thema verdiept, hoe meer ze de moeilijke kanten gaat zien. Ze ontmoet iemand die zich inzet voor de Stichting Schreeuw om Leven. Met haar gaat ze mee naar een abortuskliniek om daar te waken. Daar ontmoet ze vrouwen die hun kindje weg laten halen, zowel vrijwillig als gedwongen. Jolien wil graag iets voor die vrouwen doen. Naast deze dingen die haar bezighouden, gaat ze ook vaak naar de Kletskeet, een plek in de tuin van haar goede vriendin Mirella. Daar ontmoet ze ook Arthur, een vriend van Mirella’s broer. Eerst moet ze niet zo veel van hem weten, maar na verloop van tijd verandert dat…

Vormgeving en illustraties
Op de voorkant is een meisje afgebeeld, zij staat voor de hoofdpersoon Jolien, wat goed bij het karakter van het boek past. Het boek is een hardcover.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eigentijds en duidelijk.

Christelijke karakter
Het christelijke karakter komt duidelijk terug in het boek. Jolien betrekt de Bijbel bij de thema’s die ze tegenkomt, en ze wil graag doen wat God van haar vraagt.

Doelgroep
Het boek is voor meiden van 12-15 jaar. Naast het thema abortus is het een romantisch verhaal. In het boek komen zowel dialogen als gedachtes van de ik-persoon voor.

Bijzonderheden
In het nawoord wordt de missie van Stichting Siriz, Schreeuw om Leven en Er is Hulp uitgelegd en ook staan daar contactgegevens van deze organisaties.

Leesbeleving en leesplezier
Naast de pakkende verhaallijn van de hoofdpersoon, krijg je ook veel informatie over de thema’s/dilemma’s rondom abortus. Dit maakt het een mooi en boeiend boek om te lezen.

AWK

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/joliens-opdracht:9789033131721

Boekgegevens

Titel:

Joliens opdracht

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

221
221

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

€ 16,90 Actuele prijs: zie bestel nu
€ 16,90 Actuele prijs: zie bestel nu

Deel deze recensie