Jij maakt alles anders

Dit prentenboek verwoordt op een talige en liefdevolle manier de ontwikkeling van een baby tot tiener.

Vormgeving en illustraties
Dit hardcover prentenboek heeft een sfeervolle, warme omslagillustratie en prachtige afbeeldingen, getekend door Marieke ten Berge. De tekeningen zijn kleurrijk, liefdevol en kennen prachtige details; een kinderhandje op de schouder van mama, een knuffelbeertje op schoot bij het kind. De tekeningen laten de ontwikkeling van baby (dicht bij zijn ouders) tot tiener goed zien. Op de laatste pagina is de ouder niet meer in beeld, maar zie je alleen een zwaaiende hand.

Taalgebruik
De taal in dit prentenboek is prachtig gekozen. Het is alsof de ouder in gesprek gaat met het kind. Een voorbeeld: “In je ogen zie ik wat je van me wilt: Geef me houvast! Maar houd me niet tegen.” Liefdevol zijn de zinnen die klinken: “Jij trekt jouw wereld in, ik blijf op de drempel staan. Als ik sommige dingen niet begrijp, wil jij dan mijn hand pakken?”

Christelijke karakter
Het christelijke element is niet specifiek zichtbaar in het verhaal.

Doelgroep
Dit boek is geschikt om met je kind vanaf zes jaar te lezen, maar het prentenboek is vooral ook geschikt voor ouders zelf. Zij zullen zich hier het meest in herkennen.

Bijzonderheden
Het is geschikt als geschenkboek bij de geboorte van een kind. Voorin het boek is ook een pagina waarop je kunt invullen voor wie het boek is, van wie het gegeven is en wat de gever de ontvanger toewenst.

Leesbeleving en leesplezier
Een prachtig prentenboek dat je als ouder wilt blijven lezen en waarin je elke keer weer nieuwe dingen ziet en hoort!

 

MvG

 

Boekgegevens

Titel:

Jij maakt alles anders

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

32

Uitgeverij:

Columbus

Prijs:

€ 14,99

Deel deze recensie