Boekdetails

Je eerste kerstverhaal

  • Auteur: Karen Williamson
  • Illustrator(s): Marie Allen
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 102
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026608063

Klein formaat kerstverhaal in stevige ringband met vier bijbelverhalen voor peuters/kleuters rond kerst: Maria krijgt bezoek / De geboorte van Jezus / Het bezoek van de herders / De wijze mannen. Op elke linkerbladzijde staat de korte eenvoudige tekst, op elke rechterbladzijde de illustratie.

Je eerste kerstverhaal onderscheidt zich van andere boekjes door de bijzondere vormgeving; het is uitgebracht in een ringbandje (formaat 13 x 13), waarin op maar liefst 100 bladzijden het kerstverhaal wordt vertelt. Het verhaal begint bij Maria en de engel die haar komt opzoeken:  Op een dag kreeg Maria een verrassing. Er gebeurde iets dat haar leven voor altijd veranderde. Ineens stond er een engel voor haar. Maria was verbaasd – en bang. Hoe zou jij je voelen als er ineens een engel voor je stond? ‘Je hoeft niet bang te zijn’, zei de engel vriendelijk. Dat hielp. Maria werd rustiger.‘Ik ben Gabriël’, zei de engel, ‘en ik heb goed nieuws voor je’. Nu was Maria niet bang meer.

De tekst staat op de linker pagina, elke keer vier à vijf regels tekst. Op de rechter pagina staat een vrolijke kleurenillustratie, vaak met grappige details – de vogel danst met Maria mee als de engel is geweest, en de bouwplaat van de wieg die Jozef aan het timmeren is hangt op de deur.

Het verhaal is opgedeeld in vier hoofdstukken, zodat het verhaal in stukjes voorgelezen kan worden; handig voor peuters die nog niet zo lang kunnen stilzitten. De tekst is ook geschikt voor kleuters.

Het verhaal wordt verteld tot en met de Wijzen uit het Oosten die komen om Jezus geschenken te brengen:Ze gingen het huis binnen. Daar vonden ze Jezus, precies zoals ze gehoopt hadden. Maria liet hen trots haar kindje zien. De wijze mannen knielden voor Jezus neer. Hij was de nieuwe koning. 

Door de uitvoering met stevige bladzijden van karton kunnen jonge kinderen dit boekje ook zelf bekijken.

GO

 

Koop dit boek in je plaatselijke (christelijke) boekwinkel

of

BESTEL ONLINE