In moeders plaats

Een vrije bewerking van een 19e eeuws levensverhaal over een jong meisje uit een Engelse kustplaats. Hoofdpersoon is Beulah, een gelovig meisje, dat dapper vasthoudt aan haar geloof ondanks tegenstand van haar rijke vader, die in een kasteel woont. Ze zet zich vooral in voor de arme bevolking rond het kasteel, helpt hen waar mogelijk en is hen tot zegen.

Beulah wordt als 11-jarige wees verzorgd door een jonge dokter en diens moeder totdat haar ongelovige grootvader haar meeneemt naar zijn kasteel. Maar evenals haar moeder, die destijds om haar geloof verstoten werd, is ook Beulah zeer vroom. Ze bekeert grootvader en gebruikt na diens dood haar rijkdom en invloed om de dorpelingen te helpen. De tegenstellingen gelovig-nietgelovig, arm-rijk worden helaas nogal zwart-wit weergegeven.

Het verhaal is vlot geschreven. Wel zijn op meerdere plaatsen lange stukken Bijbeltekst uit de Staten-Vertaling in opgenomen, waardoor dit boek vooral geschikt zal zijn voor meisjes, 12+, uit de reformatorische doelgroep. Het boek heeft een romantisch omslag in pastelkleuren. Helaas wordt de plot op de achterflap verklapt.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke christelijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

In moeders plaats

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

124
124

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

10,95
10,95

Deel deze recensie