Boekdetails

Kinderen & geloven

Ik zal Jezus volgen

Bijbel verhalenboek

  • Auteur: Judah en Chelsea Smith
  • Illustrator(s): Alexandra Ball
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 33.95
  • Pagina's: 208
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Unravel Kids
  • ISBN: 9789082858730

Ik zal Jezus volgen is een kinderbijbel van de nieuwe uitgeverij Unravel Kids.

Inhoud:

60 bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. De verhalen zijn ingedeeld bij hoofdonderwerpen als bijvoorbeeld ‘Schepping’, ‘Jozua verovert Jericho’. Elk hoofdonderwerp wordt voorafgegaan door een intro en telkens afgesloten met een korte tekst waarin je leest hoe God van je houdt en voor je zorgt.

Vooraf is een overzichtelijke inhoudsopgave opgenomen, voor het Oude Testament en het Nieuwe Testament. De verhalen worden afgesloten met een tekst over hoe het is om Jezus te volgen en de oproep ‘Wil jij Jezus volgen?’

Vormgeving:

Een mooi, verzorgd uitgegeven, vierkant gebonden uitgave met warme, sfeervolle, vriendelijke illustraties in zachte ‘aardetinten’ van Alexandra Bell. De tekst is afgedrukt in een heldere letter op stevig, glad papier.

Taalgebruik:

Een kinderbijbel met eenvoudig, direct aansprekend taalgebruik en een liefdevolle sfeer. De verhalen zijn vrij kort, waardoor het perfect is voor jonge kinderen of kinderen met een korte spanningsboog . De gebruikte bijbelteksten zijn uit de Bijbel in Gewone Taal, Ned. Bijbelgenootschap.

Fragment uit verhaal ‘Volg die ster’:

‘Nadat Jezus geboren was, zagen wijze mannen uit een ver land een bijzondere ster aan de hemel staan. Ze wisten dat die ster betekende dat er een koning geboren was in Israël.

Klik-klak. Klik-klak. Ze besloten op hun kamelen te klimmen en op zoek te gaan naar deze Koning, om Hem cadeautjes te brengen. Ze volgden de ster in de lucht.

De mannen kwamen in Jeruzalem en begonnen rond te vragen naar de nieuwe Koning. Maar niemand wist er iets van, behalve de profeten, die zeiden dat Hij geboren zou worden in Bethlehem. De mensen wisten ook nog niet dat Baby Jezus hun Redder en Koning zou worden.’

Doelgroep:

Een prachtige kinderbijbel, die heel geschikt is om voor te lezen aan kinderen vanaf 4/5 jaar tot ongeveer 8/9 jaar.

Oordeel:

Een heel mooie aanvulling op andere kinderbijbels voor deze leeftijd, omdat het kinderen direct aanspreekt, vanwege de liefdevolle sfeer, de begeleidende teksten, de korte overzichtelijke hoofdstukken en de vriendelijke sfeervolle illustraties.

AP

 

Koop dit boek in de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE