Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

IJsbeer bedreigd

  • Auteur: Liesbeth van Binsbergen
  • Illustrator(s): Juliette de Wit
  • Serie: Zookids
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 7.95
  • Pagina\'s: 96
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085432975

IJsbeer bedreigd is het zesde deel in de serie ‘Zookids’ over Jurre en Jasmijn de kinderDIERecteuren van het Zoopark. Ze nemen hun taak heel serieus en zijn erg bezorgd als Irma IJsbeer zwanger is en het rustig moet zijn rond de kraamkamer van de ijsbeer.

Jurre en Jasmijn vinden het geweldig dat Irma IJsbeer zwanger is. Samen met dierverzorger Marcel zorgen ze dat het kraamhol van de ijsbeer in Polaria in orde is. Gelukkig trekt Irma zich terug in het hol. Nu moet het vooral rustig zijn. Maar dat is het probleem. Tegenover de dierentuin is een studentenhuis waarin de bewoners veel lawaai maken. Jurre en Jasmijn maken een speciaal bord voor de studenten om hen tot stilte te manen. Wat niet helpt.

Als kinderDIERecteuren denken ze goed mee met de dierentuin. Ze werken mee aan een tentoonstelling, waar de beroemde ijsbeer Knut ook bij is, maken een lichtjesroute, werken mee aan het kraamfeest en mogen zelfs de namen van de ijsberenbaby’s bedenken. Hoe heten ze?

Maar niet alles gaat goed. Wie zijn die twee mannen die zomaar buiten de route lopen? En wie gaan zomaar de koelcel van het ijsberenverblijf binnen? Wie zijn het en wat doen ze?

Opnieuw een spannend en met vaart en met humor verteld verhaal met deze keer ‘ijsberen’ in de hoofdrol. Na het lezen van dit boek weet je veel meer over deze dieren, die informatie krijg je vanzelf mee bij het lezen van dit boek. Ook lees je uitdrukkingen die over dieren gaan ‘wat gebeurt er als ijsberen gaan ijsberen’, slaap je als een roos of als een otter?, ben je zo blind als een kip of als een mol?’

Genoeg te beleven met dit boek. Over dieren is ook zoveel te vertellen. En ook over Jurre en Jasmijn. Want Liesbeth van Binsbergen is nog lang niet uitgeschreven over deze twee dierenvrienden. In het volgende deel (deel 7) mag Jurre een beestachtig verjaardagsfeestje houden in de dierentuin. Welk dier zal nu in de picture zijn?

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE