Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Honden in de auto

  • Auteur: Felix Massie
    Auteur: Edward van de Vendel
  • Illustrator(s): Emmanuelle Walker
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 14.95
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Karmijn
  • ISBN: 9789492168122

Dit boek is een plaatje om te zien: ‘Honden in de auto’, een bijzonder telboek met ‘honden in auto’s’ in de hoofdrol. Met een keer doorlezen en kijken ben je er niet, er is nog veel meer te tellen.

 

Dti boek is een prachtig uitgegeven alfabet,- tel- en zoekboek in oblong formaat, voor kinderen en volwassenen, met hondenrassen als onderwerp. Je moet er maar opkomen!

Bekende en minder bekende hondenrassen staan in alfabetische  en numerieke volgorde;  op grote witte bladzijden, steeds één hond meer van een ander hondenras en steeds in een auto. Voor de goede kijker; de auto’s en de bestuurder daarvan lijken altijd precies bij de honden te passen…

De tekst is heel kort: het aantal honden, het hondenras en wat ze doen. ’ Per twee bladzijden rijmt de tekst op elkaar:

13 keffende Maltezers gaan vandaag naar zee. 14 Newfoundlanders nemen whisky mee. 15 Old English Sheepdogs – gek of felle kleuren.  16 snelle Poedels – gek op lekker scheuren

De illustraties zijn gemaakt bij de tekst, wat je leest zie je ook. Elke twee bladzijdes (rijmpje links, illustratie rechts) heeft een hoofdkleur, die goed uitkomt tegen de witte achtergrond.

Leuk is dat er voor elke letter echt een hondenras bestaat, geen gekunstelde oplossingen voor de Q, X en Y dit keer, maar gewoon, Queenland heelers,  Xoloitzcuintli’s en Yorkshire terriërs.

Achterin staan nog een aantal zoekopdrachten, zoals bijvoorbeeld: tel alle honden met een riem, alle auto’s met een open dak, zodat je met je kinderen opnieuw door het boek kunt gaan bladeren, op zoek naar…

Door de ingewikkelde hondennamen en verschillende structuren vind ik het moeilijk voor kinderen. Mijn tweeling uit groep vijf legde het boek al opzij na tien hondenrassen.

Daarentegen is het voor de hondenliefhebbers wel een heel leuk boek!

LG

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE