Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het wonder van het ei

  • Auteur: Hans-Christian Schmidt
  • Illustrator(s): Andreas Német
  • Prijs: 12.95
  • Pagina\'s: 10
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Vier Windstreken
  • ISBN: 9789051166323

Een echt lenteboek en op dit moment dé favoriet van mijn kleuter (5 jaar) en peuter (2 jaar). In ‘Het wonder van het ei’ kijken we mee in het nestje van een mees.

De voorleespret begint vanaf de voorzijde van het boekje! Het ei is ‘open’ te schuiven door de beweegbare elementen in de harde kaft. Door het opzij schuiven van een stukje ei, is er een lief klein kuikentje zichtbaar. Bij het openslaan van de volgende bladzijden bewegen delen van de afbeeldingen. Boomtakken verschuiven, de oogjes van de mees gaan open en een lieveheersbeestje kruipt over het nest.

Kleine stukje tekst in de hoeken van het boekje nemen peuters en kleuters mee in het verhaal, terwijl de tekst tegelijkertijd subtiel afgedrukt staat. Volop ruimte voor de twee pagina’s gevulde, kleurrijke afbeeldingen. Schuifjes, uittrekbare delen en bewegende elementen zorgen voor opperste concentratie van peuters, terwijl kleuters zelf al goed kunnen vertellen wat er volgt in het verhaal.

Dan hoort ze een geluid: krak, krak Er komen scheuren in het ei

Vol spanning klapt mijn kleine peutertje (2 jaar) hier enthousiast in haar handjes, want het ei kan écht kraken. Krak, krak, trek het schuivertje maar opzij en de scheuren in het ei worden zichtbaar! Een boek met oog voor kleine details, zoals lieveheersbeestjes op uitschuifbare delen en het sluiten van de oogjes van de moedervogel bij het geven van een kusje.

Een stevig hardkartonnen boekje met afgeronde hoeken, zeer geschikt voor kleine handjes.

AO

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of