Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het verhaal van Sint Nicolaas

  • Auteur: Erica Kramer (vertaling)
  • Illustrator(s): Maria Wissmann
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 6.50
  • Pagina\'s: 10
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033833397

Ken je het verhaal van Sint Nicolaas? Het begin heel lang geleden, in het jaar 280.

Wat een ontzettend leuk boekje is ‘Het verhaal van Sint Nicolaas’! Kort en eenvoudig wordt uitgelegd wie Sint Nicolaas was en hoe het komt dat we ook nu nog, ruim 1700 jaar later, elk jaar ‘zijn feest’ nog vieren.

Sint Nicolaas heeft volgens de overlevering veel goede dingen gedaan en wonderen verricht. Een aantal dingen worden er in dit boekje uitgelicht, zoals Nicolaas die geld geeft aan de armen. Het bekendste voorbeeld hiervan is het verhaal over de drie arme meisjes:

Op een dag hoorde Nicolaas over een heel arme man. Zijn dochters moesten bedelen (…) Nicolaas zei: ik ga ze helpen. Drie nachten achter elkaar sloop hij naar het huis van de man. Hij gooide stiekem goud door het raam. Toen de man en zijn dochters het goud vonden moesten ze huilen van geluk. Nicolaas was heel blij. 

Er wordt beweerd dat dit verhaal de oorsprong is van de chocolademunten…

Ook wordt er vertelt over het wonder van het graan. Toen er in Myra (Nicolaas was daar bisschop) een hongersnood was, regelde Nicolaas graan dat afkomstig was van een schip op weg naar Constantinopel. Toen het schip het graan daar later uitlaadde bleek het nog net zoveel te zijn als voordat ze in Myra kwamen. Een wonder!

Kortom, Nicolaas was een bijzondere man die het fijn vond om goed te doen en uit te delen. Om daaraan te denken vieren wij nog steeds het Sinterklaasfeest.

Wat is het leuk om je schoen te zetten en cadeautjes te krijgen op pakjesavond. Maar het allerfijnste is om samen te delen wat je hebt gekregen.

En zo is het!

Voor alle kinderen –en ouders– die benieuwd zijn naar de oorsprong van het Sinterklaasfeest zoals wij dat nu vieren op 5 december. Mooi stevig kartonboekje met één uitklappagina. Leuk voor in de schoen!

GO

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE