Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het verhaal van de leeuw die niet kon schrijven

  • Auteur: Martin Baltscheit
  • Illustrator(s): Martin Baltscheit
  • Jaar van uitgave: 2009
  • Pagina's: 40
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
  • ISBN: 9789089670458

Een heeeerlijk verhaal om voor te lezen is dit boek. Verzamel wat kinderen (4-7 jaar) om je heen en vraag of ze willen schreeuwen als een leeuw. Dan kunnen ze – op het juiste moment … –  meedoen met dit boek. Dit is echt zo’n prentenboek dat erom vraagt interactief voorgelezen te worden.

Want wat moet je doen als je – aan een belangrijk iemand –  iets wilt schrijven en je kunt niet schrijven. Dat is een ramp! Gelukkig heeft de leeuw veel vrienden onder de dieren die hem graag willen helpen. Maar…helpen ze hem wel echt?

Er was eens een leeuw die niet kon schrijven. Maar dat kon hem niks schelen, want de leeuw kon brullen en zijn tanden laten zien. En meer hoefde de leeuw niet.
Zó begint het verhaal. Even later merk je dat het toch wel heel lastig is om niet te kunnen schrijven, vooral…als je een leeuwendame tegenkomt die je iets wilt zeggen.

Wat moet je doen? Hoe moet je nu een brief versturen?

Leeuw heeft gelukkig best veel vrienden, die allemaal erg hun best doen. Maar is de leeuw blij. NEE!
Hoe moet hij zijn leeuwendame toch bereiken? Hoe kan hij zeggen wat hij zeggen wil?

Een hoogst vermakelijk, heerlijk humoristisch verhaal, dat erom vraagt voorgelezen te worden. Wat zullen de kinderen (4-7/8) er van smullen. Lekker stoer! Vooral jongens zullen er ook van genieten.

Het boek is geschreven én geïllustreerd door dezelfde persoon. Dat is fijn, want daardoor is er die perfecte mix van tekst en illustraties. De leeuw kijkt en doet precies zoals je leest in de tekst. Leuk is dat de illustraties zo nu en dan lekker ‘ingezoomd’ zijn, zo zie je bijvoorbeeld alleen een stukje van de nek van de giraf. Tja, het is nu eenmaal een beest met een lange nek. En oei!, wat kan de leeuw boos kijken en hard brullen! Maar gelukkig: hij kan ook heel ‘zacht’ antwoorden, op precies het goede moment.

Op de binnenzijde van het kaft (voor en achter) vind je allemaal prachtige bijpassende postzegels die er in dierenland voorkomen. Die moet je maar ’s gaan sparen.  Het verhaal van de leeuw die niet kon schrijven is een mooi, verzorgd uitgegeven, oblong prentenboek

Veel voorlees- en kijkplezier met de leeuw.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE