Boekdetails

Kinderen & geloven

Het stripboek van de Bijbel

  • Auteur: Toni Matas
  • Illustrator(s): Picanyol
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 16.99
  • Pagina\'s: 168
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026621543

Voor de kinderen die liever strips lezen: Bijbelverhalen in stripvorm. Een groot boek op A4-formaat. De illustraties zijn wat vlak, saai en niet sprankelend. Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Inhoud:

Deze stripbijbel is een navertelling van 27 bekende en minder bekende  bijbelverhalen uit het Oude Testament en 34 verhalen uit het Nieuwe Testament.  De teksten sluiten aan bij het Bijbelverhaal. Bijzonder bij dit stripboek is dat Jezus, als Zoon van God, al voorafgaand aan het scheppingsverhaal gepresenteerd wordt. Hij was er al bij voor de schepping er was. Dit komt weer terug voorafgaand aan het verhaal van de geboorte van Jezus, waarbij het de tekst van het evangelie van Johannes volgt.  Bij het Oude Testament wordt ook het als ‘lastige keuze’ bekende verhaal van het offer van Izaak opgenomen. In het deel over het Nieuwe Testament is voornamelijk gekozen voor de verhalen van Jezus uit de evangeliën tot en met Jezus ‘hemelvaart.

Taalgebruik:

Deze strip volgt de bijbel, het taalgebruik is bijbel-volgend. ‘Hier word je voor gestraft. Je zult op je buik over de aarde kruipen en van de grond eten, je hele leven lang. Ik zal zorgen dat jij en de vrouw vijanden van elkaar zijn, en jullie nakomelingen ook’. 

Als Kain verstoten wordt zie je hem buigend over de aarde ‘Die straf is te zwaar. U jaagt me weg van deze grond. En als ik dan alleen over de aarde zwerf, kan iedereen me zomaar doden’. — Ballon ‘Nee. Als iemand jou doodt, zal dat met zeven mensenlevens gewroken worden’.

Illustraties:

Het is jammer dat juist in een stripboek de illustraties niet sprankelend zijn. Ze komen niet tot lezen en missen durf en bezieling. Waardoor deze stripbijbel vooral geschikt zal zijn voor striplezer die liever niet te ver ‘buiten de paadjes treedt’.

Vormgeving: A-4 formaat, groot stripboek, , tekst gedrukt op stevig papier. De lay-out is niet-inspirerend, saai.  Afgedrukt in een mooie, duidelijke schreefloze letter.

Oordeel: Een veilige, bijbelgetrouwe verstripte kinderbijbel, geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE