Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het spannendste schoolreisje ooit – met overval en ontvoering

met overval en ontvoering

  • Auteur: Iris Boter
  • Illustrator(s): Iris Boter
  • Serie: Leesladder
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 7.35
  • Pagina's: 59
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Kwintessens
  • ISBN: 9789057884443

Dries is een slimme jongen, maar helaas wordt hij al sinds groep drie gepest op school. Hij heeft dus helemaal geen zin in het schoolreisje naar Amsterdam. Weer de hele dag tussen kinderen die denken dat ze leuk zijn. In Amsterdam aangekomen kijkt Dries even om zich heen. Kijk iemand naar hem? Wegwezen, denkt Dries!

Dries beleeft een spannende dag in Amsterdam: veel leuker dan het geplande schoolreisje. Als je van avonturen en spanning houdt, wil je dit verhaal meteen lezen. AVI E5, M6.

Dries heeft een heel leuke manier om kentekennummers van auto’s te onthouden (moet je ook zo doen!) en ziet onderweg in de bus dat er bij barones van Ballegooijen ingebroken is, waarbij haar hondje ontvoerd is. Op de bestelbus van de daders lees Dries 30 BZ ZB: 30 bloedzuigers met zachte billen. Hij weet dan nog niet dat hij die informatie later op de dag nodig heeft..

Als Dries zijn klasgenootjes kwijt is en heerlijk ‘vrij’ door Amsterdam loopt, lukt het hem om Game Mania te vinden. Natuurlijk had hij thuis al even gekeken hoe hij daar moest komen. Dries is gek op gamen en is er super goed in.

Maar nadat hij klaar is met Game Mania loopt hij toch wat alleen door Amsterdam. Waar is het museum eigenlijk? En hoe komt hij aan eten. Hij heeft eigenlijk best honger en zijn geld is op (hij kocht een game van zijn geld). Hij ontmoet Jorg en samen lopen ze verder. Dan ziet Dries ineens het busje met de ’30 bloedzuigers met zachte billen’. Ineens weet hij het weer: dat is het busje van de overval!

Hoe het verder gaat, zal ik niet verklappen. Dat moet je zelf lezen. Maar ik vertel wel dat Dries en Jorg heel spannende avonturen meemaken. Ze worden ontvoerd, moeten gestolen spullen sjouwen en midden op de Dam een heel duur koffertje stelen.

Ondertussen heeft de klas een niet-zo-leuk-schoolreisje… Dit wil je lezen, voor alle kinderen vanaf 9 jaar die avonturen durven lezen. Helaas is dit boek niet meer verkrijgbaar.

AP