Het kleurenmonster

Een groot formaat vierkant prentenboek over emoties in combinatie met kleuren. Elke kleur vertegenwoordigt een emotie. Hoofdpersoon is het kleurenmonster die zich in de war voelt en ‘alles door elkaar voelt’. Je ziet hem met allerlei kleuren door elkaar. Gelukkig wil een klein meisje (in potloodgrijs/zwart) helpen om alle gevoelens uit elkaar te halen.

Samen met het meisje worden de kleuren apart geordend. Elke kleur krijgt een betekenis. Geel: voor zon, blijdschap. lachen, dansen, springen, spelen. Blauw: voor verdriet, tranen, je verstoppen, alleen willen zijn. Rood: voor woede, boosheid, agressie. Zwart: voor angst, nacht, bang zijn, je klein voelen. Groen: voor rust, kalmte.

En dan komt er nu ineens voor kleur bij? Wat betekent deze kleur?

Wat een mooi prentenboek. Op sommige plaatsen lijkt het boek wel in 3d afgedrukt. De illustraties zijn als collages weergegeven en zullen heel herkenbaar voor jonge kinderen zijn. Het kleurenmonster ziet er met z’n tandige randen en grote bange ogen wat ontredderd uit, maar dat verandert…

Een bijzonder aantrekkelijk, aanstekelijk prentenboek om met peuters en kleuters emoties te benoemen. De keuze van kleuren werkt daarbij heel overzichtelijk. Een boek dat tevens uitnodigt om zelf ook aan de slag te gaan en kleuren en emoties te gaan benoemen en te ordenen.

Dit prentenboek is heel bruikbaar  te gebruiken in de onderbouw basisschool bij het thema ‘bang zijn’  bij de link met emoties/bang zijn.

Bij dit prentenboek is een set van zes pluche kleurenmonsters verkrijgbaar.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Het kleurenmonster

Jaar van uitgave:

2017

Aantal pagina’s:

48

Uitgeverij:

Vier Windstreken

Prijs:

14.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.