Het kamp van groep 7

In dit boek ga je mee op kamp met Bram, Floor, Luuk, Emma, Rhodé,Tijs en hun klasgenoten uit groep 7. Ze maken van alles mee, een puzzelfietstocht, een spannende speurtocht in het donker, een verliefde meester en een ontdekking waarbij de politie ingeschakeld moet worden. Ook nemen de kinderen van groep 7 de meester en juffen graag in de maling, en andersom, en het boek zit dan ook vol vrolijkheid, gezellige momenten en grappen. De kinderen hebben ieder hun eigen karakter. De gevaren van drugs en drugsteelt voor mens en natuur worden belicht, wat een leerzaam aspect aan het boek toevoegt.

Het kamp van groep 7 is het zesde deel van een serie. Eerder verschenen in deze serie Het idee van groep 2, De grap van groep 3, De kunst van groep 4, Het feest van groep 5 en Het geheim van groep 6. Het boek kan ook zelfstandig gelezen worden, een enkele keer wordt er verwezen naar wat er in het vorige jaar gebeurd is zonder dat dit storend is.

Vormgeving en illustraties
Het boek bevat enkele leuke zwart-wit illustraties.

Taalgebruik / christelijke karakter boek
In het boek wordt af en toe verwezen naar de Bijbel en gebed. Zo wordt bijvoorbeeld Psalm 121 aangehaald, voordat de kinderen vertrekken naar kamp, en ook de zorg voor je lichaam (in het kader van drugs).

Doelgroep
 Het boek is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Het is een boek wat gemakkelijk wegleest.

Leesplezier en leesbeleving
 Het boek heeft een goede verhaallijn waarin leuke, grappige en spannende dingen gebeuren.

RH

https://www.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/kamp-van-groep-7:9789087185640

Boekgegevens

Titel:

Het kamp van groep 7

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

138
138

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95 (actuele prijs zie Bestel nu)
9.95 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie