Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het grote treinenboek

  • Auteur: Porter, John
  • Illustrator(s): Mattias de Leeuw
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 16.95
  • Pagina's: 48
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Lannoo
  • ISBN: 9789401420624

Een groot formaat prentenboek met prachtige grote kijkplaten van treinen. Treinen door de jaren heen, over de eerste trein in Engeland tot …bijvoorbeeld een goederentrein in de Verenigde Staten, een slaaptrein in China, de hogesnelheidstrein in Japan, treinen door de bergen van Zwitserland…En nog veel meer. Een heerlijk kijk- en leesboek voor de echte treinfanaat. Misschien word jij ook  treinenliefhebber als je dit mooie boek bekijkt!

Met dit prachtige trein-gele prentenboek maak je een reis door de tijd. Waar begon het mee? De industriële revolutie zorgde ervoor dat er treinen kwamen. De eerste stoomlocomotief in Engeland van George Stephenson, zorgde ervoor dat de 24 paarden  de steenkolen niet meer hoefden te trekken. De paarden konden 3 ton kolen trekken in een hele dag, de locomotief reed twee ritten op een dag met 36 ton kolen. Een hele vooruitgang dus. Hier begon het mee. Op de tekeningen zie je paarden karren trekken en een treintje over een brug gaan, vrouwen in lange rokken… Een sfeervol plaatje uit de 19e eeuw in Engeland.

Hierna wilden de mensen ook met de trein en werd er een spoorlijn tussen Liverpool en Manchester gebouwd. Met  grappige, hilarische tekeningen geïllustreerd.

In 1830 volgde Noord-Amerika, en in 1869 reed de eerste trein van de Oostkust naar de Westkust van Amerika. Ze verbonden landbouwgronden, vervoerden voedsel, brandstof en natuurlijk mensen en zorgde voor grote groei in de Verenigde Staten. Indianen waren niet zo blij met deze ontwikkelingen en noemden de trein het ‘IJzeren Paard’.

In het vasteland van Europa was pas in Belgie de eerste trein, daarna in Duitsland. Treinen vervingen het paard en de trekschuit en zorgden ervoor dat bijvoorbeeld ‘een dagje naar het strand’ mogelijk was. Woonwerkverkeer was mogelijk met de trein, de post werd ermee vervoerd en de treinen werden steeds mooier en sneller.

Een heerlijk kijkboek voor alle treinenliefhebbers en iedereen die dat door dit boek wordt Met vrolijke, grappige illustraties waarop veel te zien is. En dat is ook de bedoeling, want dit prentenboek is tegelijk een zoekboek: op elke bladzijde vindt je een hond en drie vriendinnen. Voor iedereen van 4 tot 94.

Kijk voor dit onderwerp ook eens op de website van de canon, over de eerste treinen.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE